(StudentTorget.no):

I den norske universitets- og høyskoleloven pålegges lærestedene å svare på eksamens- og klagesensur innen tre uker, «hvis ikke særlige grunner gjør det nødvendig å bruke mer tid».
 
Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo hevder derimot at denne loven brytes hele tiden uten at studentene har noen som helst sanksjonsmulighet. Derfor vil de innføre bøteleging ovenfor universitetet på 1000 kroner for hver eksamenssensur som er forsinket med mer enn én uke, skriver Universitas.
 
– Man stiller mange krav til studenter om at de må overholde tidsfrister. Da er det urettferdig at det ikke får konsekvenser når tidsfrister brytes av universitetet, sier Amanda Schei, studie- og forskningsansvarlig i Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo.
 
 
– Det er veldig bra at Studentparlamentet tar tak i dette. Studentene har krav på å få svar innen tre uker, og denne fristen er absolutt, sier hun til Universitas.
 
Det har blitt innført tilsvarende ordninger ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) på Ås. Ved NTNU har det ført til en reduksjon av forsinket sensur fra 18 til 1,5 prosent fra skoleåret 2004/05 til 2006/07.
 

LES OGSÅ: Derfor bør du be om begrunnelse for eksamenskarakteren

LES OGSÅ: Dette universitetet har mest eksamensjuks

 

Studenttilbud fra LensWay.

Lensway gir 15 % studentrabatt på alle linser og solbrillerI tillegg får du nå også solbrille fra det trendy merket Norr med på kjøpet (verdi 495,-) dersom du handler linser for minst 750 kroner. 

Les mer og handle her


Sjekk også ut disse studentrabattene:


- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- IF Skadeforsikring - Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 10 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser