(StudentTorget.no):

Det er spesielt Det Medisinske Fakultet (MED) og Det juridiske fakultet ved UiO som sliter med å få inn nok mannlige studenter.
 
I fjor var det et rekordlavt tall av menn som uteksaminerte seg ved fakultetene -bare 24 prosent ved MED og 27 prosent ved den juridiske utdanningen.
 
Det er en nedgang på 10 prosent, kommer det frem i en likestillingsrapport fra universitetet.
 
– At kvinner erobrer høyere utdanning er bra, men det er klart at ubalanse mellom kjønnene er en utfordring, sier Statsminister Erna Solberg til Universitas.
 
 
Også tannlegeutdanningen ved Det odontologiske fakultet (OD) hadde et rekordlavt tall av mannlige studenter i fjor, med 20 prosent uteksaminerte odontologer. Selv med strategiske grep fra fakultetet sin side med mannlige representanter ved åpen dag, har ikke tiltakene fått flere menn til å søke seg til studiet.
OD-dekan Pål Barkvoll forteller Universitas at han tror kjønnspoeng til mannlige søkere kan være en løsning.
 
– Vi fremmet et ønske om å innføre tilleggspoeng for mannlige søkere i 2011, men fikk ikke gjennomslag fra UiO sentralt, sier han.
 
Rektor ved universitetet, Ole Petter Ottersen er enig i at UiO står fremfor en utfordring, men mener på sin side at de må komme frem til en bedre løsning enn tilleggspoeng for mannlige søkere om de skal få bukt med problemet.
 
– Vi har tidligere hatt en lang diskusjon på om det skal innføres kjønnspoeng, men den diskusjonen har vi forlatt. Nå må vi se på hvilke andre muligheter som finnes, sier Ottersen til Universitas.
 
 

Studenttilbud fra LensWay.

Lensway gir 15 % studentrabatt på alle linser og solbrillerI tillegg får du nå også solbrille fra det trendy merket Norr med på kjøpet (verdi 495,-) dersom du handler linser for minst 750 kroner. 

Les mer og handle her


Sjekk også ut disse studentrabattene:


- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- IF Skadeforsikring - Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 10 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser