(StudentTorget.no):

Det er i dag vedtatt endringer i opptaksforskriften for høyere utdanning. Dette innebærer blant annet at det blir forsøk med karakterkrav på flere studier i høyere utdanning og økt krav i matematikk til realfagstudier.
 
Tilleggspoeng for jenter, såkalte jentepoeng, fjernes også fra halvparten av de studiene ved NTNU som hittil har hatt slike tilleggspoeng ved opptak.
 
Forsøkene med skjerpede opptakskrav innføres på disse studiene:
 
  • Realfagsstudiene får krav om programfag i matematikk R2 fra 2018. Endringen varsles nå fordi dagens VG1-elever må ta høyde for dette før de velger programfag til VG2 og VG3. Dette kravet kommer i tillegg til de allerede fastsatte kravene. Det er en forsøksordning som skal gå over fire år.
  • Sykepleie- og journalistutdanning ved Høgskolen i Oslo og Akershus får karakterkrav i norsk. Disse kravene gjelder fra og med opptaket for studieåret 2017-2018 i tre år.
  • Engelskspråklige utdanningsprogram ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) får Karakterkrav i fellesfaget engelsk. Også dette fra studieåret 2017-2018.
 
 Forsøkene skal evalueres for å se hvilken innvirkning de har hatt.
 
I tillegg fjernes såkalte jentepoeng fra om lag halvparten av mastergraderprogrammene i teknologi, også kalt siving-studier, på NTNU. Kvinneandelen på de studiene der søkerne ikke lenger får jentepoeng, har nå blitt så høy at det ikke lenger er behov for ekstra virkemidler for å få flere kvinnelige søkere. Jentepoengene fjernes fra og med årets opptak, det vil si studieåret 2016-2017.
 

Studenttilbud fra LensWay.

Lensway gir 15 % studentrabatt på alle linser og solbrillerI tillegg får du nå også solbrille fra det trendy merket Norr med på kjøpet (verdi 495,-) dersom du handler linser for minst 750 kroner. 

Les mer og handle her


Sjekk også ut disse studentrabattene:


- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- IF Skadeforsikring - Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 10 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser