(StudentTorget.no):

– I dag er en bærbar datamaskin eller et nettbrett en naturlig og nødvendig del av studentenes studiehverdag. Vi ønsker å legge til rette for utvidet bruk av digitale læringsformer og digitale eksamener, sier statssekretær Bjørn Haugstad i Kunnskapsdepartementet.
 
Universitetene og høyskolene kan kreve at studenten bruker egen maskin på eksamen. Institusjonen kan kun kreve at studenten har en standard datamaskin med et nyere operativsystem, eller nettbrett med tilsvarende løsning, og godkjent nettleser.
 
– Vi må legge til grunn en dynamisk tolkning av hva som er «standard datamaskin», da endring og utvikling på dette området skjer raskt, sier Haugstad.
 
Utdanningsinstitusjonen kan også kreve at studentene har programvare for tekstbehandling, regneark og internettleser. Alt dette er programvare som finnes tilgjengelige i gratis versjoner.

Studenttilbud fra LensWay.

Lensway gir 15 % studentrabatt på alle linser og solbrillerI tillegg får du nå også solbrille fra det trendy merket Norr med på kjøpet (verdi 495,-) dersom du handler linser for minst 750 kroner. 

Les mer og handle her


Sjekk også ut disse studentrabattene:


- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- IF Skadeforsikring - Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 10 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser