(StudentTorget.no):

I dag kom søknadstallene fra Samordna opptak, og i år er det 135587 søkere til høyere utdanning. Tilstandsrapporten for høyere utdanning 2016 viser at nesten 40 prosent av de som får opptak kommer til å slutte på utdanningen. Nå maner Norsk studentorganisasjon (NSO) til kamp mot frafallet.

– Frafall er en stor utfordring i høyere utdanning i dag. Alle vet hva som skal til for at studenter fullfører studiene, nå må utdanningsinstitusjonene levere på tiltakene, sier leder av Norsk studentorganisasjon (NSO), Marianne Andenæs i en pressemelding.

Studiebarometeret gjennomført av NOKUT årlig, har flere år vist at undervisning og veiledning er noe av det studentene er minst tilfreds med. Derfor mener NSO at alle institusjoner må innføre en faglig mentorordning, som innebærer at alle studenter skal få personlig oppfølging av en vitenskapelig ansatt.

– Det er viktig at studenter blir inkludert i det akademiske og sosiale fellesskapet allerede fra studiestart. Vi mener at alle utdanningsinstitusjoner må gi studentene en en faglig mentor ved studiestart. Vi trenger bedre oppfølging og veiledning for å sikre at studenter gjennomfører, fortsetter Marianne Andenæs.

I dag har mange av utdanningsinstitusjonene slitt og gammel bygningsmasse, samtidig er det få arealer hvor studentene kan oppholde seg. NSO er bekymret over at antallet studenter fortsetter å øke, men bygningsmassen ikke øker i samme tempo.

– Tiden er overmoden for å hente inn det store etterslepet på oppussing av bygg. Vi kan ikke ta inn flere studenter enn det der plass til. Vi er avhengig av den kompetansen de bidrar med, men da må sørges for at det plass til å studere, avslutter Andenæs.

Sjekk ut disse studentrabattene:

- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 12 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser
- Lensway gir studentrabatt: 10 % på linser og 15 % på solbriller