(StudentTorget.no):

To studenter fra Handelshøyskolen BI har utviklet en nettjeneste hvor de selger eksamenskurs og online forelesninger til sine medstudenter. Prorektor ved BI, Dag Morten Dalen, ønsker ikke at skolen skal bli assosiert med tilbudene.

– Vi så at studentene trengte hjelp. Det var studenter som slet med oppgaver. I noen fag er det også slik at siste forelesning før kan være en måned før eksamensdagen, og vi så en mulighet til å hjelpe studentene i denne perioden, sier Sørhagen til DN.no
 
 

- Utdanningsbransjen er konservativ

 
Stian Sørhagen (23) er en av gründerne bak den nye nettjenesten. Han startet på entreprenørskapslinjen ved BI i Nydalen for to år siden. Kort tid etter fikk han ideen om å selge eksamenskurs på nettopp skolen, og nå er ideen endelig satt ut i live. 
 
Sammen med medstudent Thomas André Talsnes (23) utviklet de ideen, nettsiden og selskapet enkeleksamen.no, hvor andre studenter får tilgang til online-forelesninger av tidligere studenter.
 
Sørhagen understreker at de anser seg som en slags studieguide på veien til eksamen, og ser ikke på det som at de tjener penger på late studenter eller dårlige forelesere. Han forklarer at de har hatt dialog med skolen med blandet mottagelse. 
 
- Noen er positive til konseptet vårt, andre er kritiske. Vi skulle selvfølgelig ønske at noen ville støtte oss økonomisk. Men utdanningsbransjen er konservativ, og det ville vært en lang prosess for skolen å innføre noe som dette. Vi har bedre mulighet til å prøve ut nye ting, sier han til DN.no.
 
Sørhagen sier at 340 studenter hittil er registrerte brukere av tjenesten siden semesterstart, i tillegg til de 200 som testet ut betaversjonen før sommeren. Prisen er 399 kroner per kurs, og han forklarer at alle pengene går tilbake til systemet.
 
Foreløpig tilbyr de kun eksamenskurs, men målet er å skape et sosialt nettverk der studenter hjelper andre studenter. Sørhagen har tro på at dette er fremtidens utdannelsessystem. 
 
Prorektor ved BI, Dag Morten Dalen, er leder for Handelshøyskolen BI sitt arbeid med studiekvalitet. Han mener ikke at det er mangler ved undervisningsopplegget til BI. 
 
– Jeg ser ikke dette som et uttrykk for at kvaliteten på det BI leverer er dårlig. Det er alltid potensial for å øke læringsutbyttet. At studenter tar initiativ til å veilede egne studenter er vi bare positive til, sier Dalen til DN.no.
 

LES OGSÅ: Slik blir du superstudent med ToppkarakterSystemet

 

20 % rabatt på menger av pensum

Adlibris gir 20 % rabatt på menger av pensum (Gjelder ikke fastprisede bøker utgitt i 2018)
Pensumgaranti - Finner du ikke pensumboka? Få gavekort Les om pensumgarantien

Registrer deg som studentkunde og få alle fordelene med å være Adlibris studentkunde:
- Alltid fri frakt
- Alltid maks rabatt og lave priser
- Mulighet til å dele opp betalingen
- Velg blant Norges og Nordens største bokutvalg
- Billig studiemateriale


Register deg som studentkunde


Sjekk også ut disse studentrabattene:


- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- IF Skadeforsikring - Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 10 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser