(StudentTorget.no):

Fem økonomistudenter ved Høgskolen i Harstad har startet studentbedriften «Protips» i forbindelse med utgivelsen av en bok med underholdende hverdagstips.
 
Annett Nymoen, Stian Eriksen, Daniel Pedersen, Espen Myrvang og Kristoffer Svendsen nærmer seg virkeliggjøring av ideprosessen de startet i høst.
 
- Det ble en bok – men en annerledes bok med underholdende hverdagstips. Originaliteten består i at vi viser hvordan man kan gjøre nyttig bruk av en del ting på måter som de ikke er tiltenkt i utgangspunktet, sier studentene.
 
 

Lettlest og humoristisk 

 
Ved høgskolens Kreative Læringssenter fikk studentene veiledning av amanuensis Hilde Nordahl Pedersen og førsteamanuensis Elsa Solstad, og fant frem til ideen som resulterte i å starte studentbedriften. 

 

STUDENTBEDRIFTEN: Bak fra venstre: Kristoffer Svendsen og Daniel Pedersen. Foran fra venstre: Stian Eriksen, Anett Nymoen og Espen Myrvang.

 

Boken skal være lettlest med et humoristisk tilsnitt, og alle de nyttige tipsene er illustrert med store foto. 

- Hvem har for eksempel ikke slitt med å få beholdt de hvite gummisålene på skoene hvite og rene? Du kan prøve alt mulig rart, men du får dem ikke hvite igjen etter noen gangers bruk. Ingenting hjelper – bortsett fra en ting: tannkrem!, forteller de.
 
- Eller sliter du med å få minstemann til å vaske hendene etter at han vært på do? Da kan det hjelpe å putte noen lego-figurer oppi en gjennomsiktig såpedispenser med blank såpe. Det gjør det straks artigere å vaske hendene, lover studentene.
 
 

Alternativ bacheloroppgave

 
De fem studentene bak «Protips» går siste året på Økonomi og ledelse, og valgte studentbedriften som et alternativ til en teoretisk avsluttende bacheloroppgave.
 
Gjennom hele studieåret skal de igjennom ulike læringsfaser, hvor de skal få opplæring i en del kreative teknikker for idéutvikling. Deretter må de tenke ut hvordan produktideen kan utformes til forretningsidé.
 
I prosjektet skal de følge en bedriftssyklus med registrering, markedsføring, slag og regnskap, helt frem til endelig nedleggelse av bedriften en gang i vårsemesteret. Bacheloroppgaven vil basere seg på den prosessen de har vært igjennom med studentbedriften.
 
- Spennende opplegg. Vi får bruk for og testet i praksis alt vi har lært - som regnskap, markedsføring og ledelse. Dessuten får vi sluttattest fra vår faglige veileder. Bra å ha på CV-en, sier studentene. 
 
Den foreløpig navnløse boka vil være på ca. 100 sider, og skal være klar for salg i slutten av februar. 
 

LES OGSÅ: Fant samarbeidsbedrift til bacheloroppgaven gjennom media