(StudentTorget.no):

Høyskolen Kristiania – Ernst G. Mortensen Stiftelse og Anthon B Nilsen Skoledrift AS har inngått avtale om at Høyskolen Kristiania kjøper alle aksjene i Westerdals Oslo ACT. Avtalen er i tråd med intensjonsavtalen som ble inngått 9. desember 2016. I avtalen legges det opp til at aksjene overdras 29. mars 2017.

– To av landets mest praksisnære høyskoler slås nå sammen, og det er vi glade og ikke minst stolte over. Sammenslåingen vil gi et større fagmiljø, økt faglig bredde og mange nye muligheter for faglige synergier, som vil komme både ansatte og studenter til gode. Dette er et stort skritt på veien mot vår ambisjon om å bli Norges første arbeidslivsuniversitet, forteller administrerende direktør ved Høyskolen Kristiania, Solfrid Lind.

Trond Blindheim, rektor ved Høyskolen Kristiania, sier til Studenttorget at oppkjøpet og sammenslåingen med Westerdals vil gjøre skolen enda mer attraktiv for nye studenter.

– Høyskolen Kristiania og Westerdals har alltid vært opptatt av å bli best i klassen på å forberede studentene på livet etter eksamen. Nå når vi slår oss sammen vil få tilgang på en dyktig fagstab som består faglige medarbeidere fra begge høyskolene, hvilket betyr tilsammen 250 dyktige fagpersoner. Sammen skal vi skape Norges mest praksisnære og yrkesforberedende utdanninger, utdanninger som gjør studentene enda bedre og mer forberedt til arbeidslivet. Det betyr også at vi blir både en mer spennende og innovativ høyskole.

Vil fortsatt hete Westerdals

– Vi kan forsikre nåværende studenter og årets søkere om at vi ønsker å videreføre skolenavnet «Westerdals» innenfor høyskolens merkevarestruktur. «Westerdals» er godt posisjonert i markedet for høyere utdanning og har en stor anerkjennelse innenfor sine fagområder. Ved å beholde navnet bevarer vi identiteten blant ansatte og studenter, og merkevaren «Westerdals» kan rendyrkes videre innenfor sitt fagområde, sier Trond Blindheim.

Den tidligere eieren av Westerdals, Anthon B Nilsen, forklarer salget med at de ønsker å rendyrke en profil rettet mot økt satsning på voksenopplæring og yrkesutdanning.

– Salget passer godt inn i vår strategi for fremtiden, sier Lars Buer, styreleder i Anthon B Nilsen Skoledrift AS. – Vi vil satse mer på fagskoler og voksenopplæring, og mindre på statsstøttede høyskoler. Nå overlater vi Westerdals Oslo ACT til en stiftelse med lang tradisjon innenfor utdanning, og vi er sikre på at det blir et godt hjem for årets søkere, nåværende studenter og de ansatte på Westerdals Oslo ACT. Vi vet at Høyskolen Kristiania vil ta vare på verdiene i denne fantastiske høyskolen. Midlene fra salget vil Anthon B Nilsen Utdanning bruke til å styrke våre fagskoler og vår satsing på voksenopplæring.

Høyskolen Kristiania kjøper Westerdals for 85 millioner og tar ansvar for kravene i de pågående tvistesakene. Oppkjøpet gjøres gjennom opptak av lån med sikkerhet i stiftelsens eiendom, og ved bruk av stiftelsens midler. I Westerdals Oslo ACT er det avsatt midler for å håndtere fremtidige krav. Høyskolen Kristiania skriver i en pressemelding at de har hatt tett dialog med Kunnskapdepartementet gjennom hele prosessen. 

Nå starter et sammenslåingsprosjekt der ansatte og studenter fra begge høyskolene skal delta.

– Vi anser dette som en sammenslåing av to likeverdige institusjoner, og sammen skal vi forme den nye høyskolen, avslutter Solfrid Lind ved Høyskolen Kristiania.

Studenttilbud fra LensWay.

Lensway gir 15 % studentrabatt på alle linser og solbrillerI tillegg får du nå også solbrille fra det trendy merket Norr med på kjøpet (verdi 495,-) dersom du handler linser for minst 750 kroner. 

Les mer og handle her


Sjekk også ut disse studentrabattene:


- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- IF Skadeforsikring - Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 10 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser