(StudentTorget.no):

November - måned er tiden da det finnes flere enn godt voksne menn og hipstere som sparer håret under nesa. November (eller Movember) er mennenes måned, der vi fokuserer på den mannlige helsen.

Stadig flere velger å støtte saken ved å spare barten hemningsløst, som et tegn på sunnhet.

Fenomenet startet angivelig i Australia allerede på slutten av 90 – tallet, da TV-kanalen Channel 7 lagde et innslag om kreftkampen gjennom en kampanje der man skulle spare barten og samle inn penger til forskning for kreft. Innsamlingsaksjonene spredde seg kjapt til andre land, og markeres nå over store deler av verden.

Movember begynner å bli et velkjent fenomen også i Norge. I år kan man støtte saken blant annet ved å melde seg på Kreftforeningen sin aksjon for kampen mot prostatakreft. Tanken er at man ved å melde seg på og forteller alle man kjenner om aksjonen, blir en vandrende reklameplakat for kampen mot kreft og andre sykdommer som rammer menn.

Flere er flittige til å samle inn penger til saken, ofte mer etter hvor stor bart man klarer å spare. Kvinner er også oppfordret til å delta, med å støtte kjærester og venner til å spre det gode ord.

Skal du spare til bart?