(StudentTorget.no):

Antallet registrerte studenter i Norge er mer enn doblet de siste 20 årene. De siste fem årene alene har den samlede studentmassen økt med nesten 40 000, viser tall fra Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste (NSD). 
 
Guri Larsen, sjef i Adecco Search & Select, mener presset om å ta høyere utdanning kan være skadelig både for enkeltpersoner og for samfunnet.
 
- Mange velger særlig akademiske studier fordi det er forventet av dem, uten å kartlegge hva de er flinke til, hva de motiveres av, og hvor jobbmulighetene ligger, sier hun til Dine Penger.
 
Rekrutteringssjefen presiserer imidlertid at høyere utdanning er positivt for de fleste, men mener flere bør tenke gjennom hva som venter dem, både underveis i studiene, og den dagen de skal ut på arbeidsmarkedet.
 
– Dessverre ser vi at mange høyt utdannede går rett ut i arbeidsledighet, fordi jobbmarkedet er for tøft. Samtidig er det en drøss av ledige stillinger på fagarbeidernivå som vi ikke får dekket. Det er ille for Norge, sier Larsen.
 
Før man kaster seg på de tunge prestisjestudiene, mener Larsen at man bør stille seg noen ærlige spørsmål rundt hva som er sine beste evner, om man er klar for fem års teori på skolebenken, eller om det er andre måter man kan bruke seg selv på.
 
Hun påpeker også at et feil studievalg kan gå utover selvtilliten og gjøre at man blir ulykkelig.
 
– Følelsen av å lykkes kommer ofte igjennom arbeidet. Å jobbe kan være mye bedre for selvtilliten og fremtidstroen enn å sitte på et studie hvor du aldri kommer lengre enn til middelmådighet, sier rekrutteringssjefen til Dine Penger.
 

LES OGSÅ: Usikker på om høyere utdanning er noe for deg?

LES OGSÅ: Les om mer enn 400 yrker i Yrkesguiden!

Studenttilbud fra LensWay.

Lensway gir 15 % studentrabatt på alle linser og solbrillerI tillegg får du nå også solbrille fra det trendy merket Norr med på kjøpet (verdi 495,-) dersom du handler linser for minst 750 kroner. 

Les mer og handle her


Sjekk også ut disse studentrabattene:


- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- IF Skadeforsikring - Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 10 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser