(StudentTorget.no):

I dag gis det ikke støtte til det første året av de fireårige bachelorgradene i USA, foruten hos noen få utvalgte eliteuniversiteter. Dermed har studenter til nå måttet betale for det første året av egen, eller sannsynligvis foreldrenes, lomme.
 
Kunnskapsminister Kristin Halvorsen har nå lovet at det skal bli en endring på dette fra neste år.
 
Studentorganisasjonen ANSA har jobbet for denne saken i 27 år, helt siden førsteårsstøtten til USA ble fjernet på åttitallet. ANSA-president Henriette N. Thommessen sier dette er et kjempeløft for utenlandsstudentene og en gledens dag for ANSA. 
 
 - Vi har forsøkt å få politikerne til å innse at Norge bør prioritere å satse på kunnskap og kompetanse fra utdanningsnasjonen USA. Når førsteårsstøtten innføres, vil alle fremtidige studenter ha like muligheter til studier i USA, uavhengig av sosial bakgrunn, sier Thommessen i en pressemelding.
 
Det er fortsatt seks måneder til Statsbudsjettet legges frem og vedtas, og ANSA ber derfor alle partier om å holde på saken.
 
- Samtlige partier på Stortinget har gitt ANSA støtte i denne saken og vi inviterer alle partiene til å være med ANSA i denne viktige prioriteringen for fremtidige utenlandsstudenter. Yes we candy! sier Thommessen fornøyd.
 
#YesWeCandy! er en global kampanje ANSA har gjennomført den siste uken, hvor norske utenlandsstudenter og andre engasjerte har bidratt med bilder og støtte til førsteårssaken. #Yeswecandy, eller yes we can . Sjekk ansa.no/yeswecandy, #yeswecandy på Twitter og Instagram og ANSAs Facebookside. 
 

LES OGSÅ: Slik søker du på universiteter i USA

Studenttilbud fra LensWay.

Lensway gir 15 % studentrabatt på alle linser og solbrillerI tillegg får du nå også solbrille fra det trendy merket Norr med på kjøpet (verdi 495,-) dersom du handler linser for minst 750 kroner. 

Les mer og handle her


Sjekk også ut disse studentrabattene:


- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- IF Skadeforsikring - Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 10 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser