D a Olav hadde bestemt seg for å ta masteren sin i utlandet og var på jakt etter et egnet universitet, sto det velrenommerte University of Oxford, med sine sterke tradisjoner, frem som et spennende alternativ. Universitetet er det eldste i den engelskspråklige verden og er rangert helt oppe på en andreplass på Times Higher Educations liste over verdens beste utdanningsinstitusjoner.

 

Utveksling til Storbritannia

Navn: Olav Schewe

Alder: 25 år

Utdanning: Master of Business Administration (MBA)

Studiested: University of Oxford i England

 

 

Internasjonalt miljø

Olav mener en av de største forskjellene ved å studere i Oxford og i Norge er at det er et mye mer internasjonalt miljø i Oxford. Flesteparten av klassekameratene hans kommer fra et annet land enn Storbritannia, og hele verden er representert.

Olav stortrives i et slikt miljø:

For meg som er interessert i internasjonal business er dette midt i blinken.

Studentmiljøet er også veldig godt. Medstudentene er generelt åpne og hyggelige, og det arrangeres sosiale aktiviteter og festligheter nesten hver eneste dag.

På fritiden er Olav aktiv i ulike studentgrupper og deltar på sosiale events, som arrangeres ved colleget han tilhører.


 

Undervisningen

For Olav starter en vanlig dag i Oxford med forelesninger kl. 08.45.

Etter tre timer med undervisning, er det lunsj, før skoledagen avsluttes med gruppetimer eller egenstudier.

På kvelden, spiser han middag på colleget sitt sammen med de andre studentene.

Forelesningene går veldig fort frem. Det er derfor viktig at studentene er flinke til å jobbe godt med studiene, også på egenhånd, for at de skal klare å henge med.

Olav kan fortelle at MBA-studiet forutsetter at man har litt erfaring. Foreleserne legger stor vekt på å inkludere studentene i undervisningen.

Veldig ofte lærer vi nye konsepter gjennom case-løsning. Det vil si at vi tar for oss en konkret problemstilling som et firma har, for så å trekke inn teori for å komme opp med gode løsninger. Studentenes erfaringer belyser også teori og problemstillinger.

 

Prisnivå og søknadsprosess

Prisnivået i Oxford er litt lavere enn i Norge. Olav kan imidlertid opplyse om at leieprisene ligger på omtrent samme nivå som her hjemme. Selv betaler han 5000 kr for et rom med eget bad på campus.

Olav beskriver søknadsprosessen, for å komme inn på University of Oxford, som ganske tidkrevende.

Selve søknaden besto av hele fire essays, to anbefalingsbrev og et intervju.

For å komme inn på MBA-studiet, måtte han i tillegg ta testen GMAT. Dette er en internasjonal standardisert test for folk som ønsker å studere økonomi- og administrasjonsfag.

For å forsikre universitetet om at engelskkunnskapene var gode nok, måtte han også ta en engelsk språktest.

 

 

Anbefales

Olav føler ikke han har vært i Oxford lenge nok til å kunne trekke frem noen negative sider ved å studere der. Så langt har opplevelsen vært positiv.

Han anbefaler absolutt andre å ta studier i Oxford, men mener det også er viktig at personer som ønsker å studere i utlandet tenker seg nøye om, før de velger studieretning og universitet.

Når man skal velge studier og universitet, tror jeg at det er viktig å tenke på flere ting. Hvordan man ønsker at studiehverdagen skal se ut, og hva man ønsker å oppnå med studiet. Da tenker jeg spesifikt på enten jobb eller videre studier. Dette er kriterier som bør veie tungt når du skal velge deg universitet. Studiene her i Oxford kan være tøffe, og studieavgiften er nokså høy, så det er viktig å være motivert før man begynner, sier Olav.