(StudentTorget.no):

 
 
UiO vurderte da å innføre et kvoteringssystem, men konklusjonen ble til slutt at det ikke skulle innføres kjønnspoeng for gutter i helsefag. 
 
Forskjellene er i år enda større, og hele 78 prosent av de som kommer inn på tannlegestudiet er kvinner, skriver studentavisa studvest.no.
 
–  Vi ser den samme trenden på andre profesjonsstudier som for eksempel medisin, psykologi og veterinær. Dette henger nok dels sammen med at flere kvinner velger å studere nå enn tidligere, sier Camilla Hansen Steinum i Den Norske Tannlegeforening til studvest.no. 
 

Les også: Fravær av menn i prestisjestudier

 
Samtidig har andelen menn som får studieplass økt ørlite. I følge pressemeldinger fra Samordna Opptak var det sammenlagt 39,3 prosent av søkerne som fikk plass i hovedopptaket som var menn i 2011. Tre år senere er 40,8 prosent av tilbudene som gis til menn. 
 
Studenter avisen snakker med mener de store forskjellene kommer av det høye snittet man må ha for å komme inn på mange helsefag. Mange gutter faller fra på videregående og studentene etterlyser mer oppfølging. 
 
Psykologiprofessor Arild Raaheim, som jobber i forskningsgruppen Undervisningsprofesjonalitet og pedagogikk er enig.
 
– Mens det hovedsakelig er guttene som står for frafallet i den videregående skolen, gjør jentene det generelt svært godt på skolen. Det er naturlig at de ønsker å bruke sine evner og anlegg i videre studier, sier han til studvest.no.
 
 

Klikk her for å se alle studier i Norge og i utlandet

 
 

Studenttilbud fra LensWay.

Lensway gir 15 % studentrabatt på alle linser og solbrillerI tillegg får du nå også solbrille fra det trendy merket Norr med på kjøpet (verdi 495,-) dersom du handler linser for minst 750 kroner. 

Les mer og handle her


Sjekk også ut disse studentrabattene:


- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- IF Skadeforsikring - Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 10 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser