(StudentTorget.no):

Ok, så er du i gang med å sikre deg den viktigste kvalifikasjonen som kreves for å få drømmejobben – nemlig å skaffe deg en relevant utdanning. Men hvis du skal skille deg ut fra søknadsbunken, som kanskje er full av kandidater med samme utdanning, gjelder det å ha noe ekstra å slå i bordet med. Men hva skulle det vært?

Du har sikkert noen personlige egenskaper som passer perfekt til den stillingen du søker på, og dette vil sannsynligvis også bli vektlagt i rekruttererens vurdering. Man kan jo skryte på seg de mest fantastiske egenskaper i søknaden og på jobbintervjuet, men hvor langt kommer man med det? Det beste vil nok være om du kan bygge opp under påstandene med konkrete bevis. Og det er nettopp disse bevisene du bør starte å samle inn allerede nå mens du er student.

Vi har nemlig snakket med rekrutteringsansvarlige hos noen av Norges mest attraktive arbeidsgivere for å be om råd. Her er hva de svarte da vi spurte hvordan studenter kan bruke studietiden for å gjøre seg mer kvalifiserte og attraktive for dem.

LES OGSÅ: Dette er den største feilen unge jobbsøkere gjør

Kaja Rutgerson

Manager of Recruiting and Operations i McKinsey & Company

– McKinsey ser etter kandidater fra et bredt spekter av ulike bakgrunner, blant annet ingeniører, økonomer, teknologer, jurister og leger. Vi ser etter kandidater med lederegenskaper, som man kan vise til ved å ta lederverv innen både studentforeninger, politikk og andre organisasjoner. Vi ser etter kandidater med høyt driv og engasjement ved siden av studiene, både innenfor sport, studentforeninger, politikk, internships og kultur. Jeg anbefaler derfor alltid studenter til å være aktiv gjennom studietiden, engasjer dere i organisasjoner og verv som dere virkelig brenner for! Videre ser vi etter gode analytiske evner og akademiske resultater.

Les hele intervjuet med Kaja Rutgerson her

GJESTEBLOGG: – Hvorfor ble du ikke astronaut istedenfor?

Astrid Aarøe

Senior HR-rådgiver/rekrutteringsansvarlig i Innovasjon Norge

– Verv og deltidsjobber som gir erfaring, som er relevant for Innovasjon Norge, vil kunne styrke mulighetene for å få jobb hos oss. Det er også ofte en fordel om en har erfaring fra utlandet, enten studie- eller jobbrelatert. Det å ha erfaring fra å starte en bedrift selv er også en god erfaring å ha med seg som ansatt i Innovasjon Norge.

Les hele intervjuet med Astrid Aarøe her

LES OGSÅ: Deltidsjobbene med det lille ekstra

Morten Klokkersveen

Prosjektdirektør i Bane NOR

– Jeg anbefaler studentene å engasjere seg i faglige spørsmål, diskusjoner, sosiale lag og foreninger, og ikke minst skaffe seg relevant arbeidserfaring. Initiativ og vilje premieres når jeg velger i søkermassen.

Les hele intervjuet med Morten Klokkersveen her

LES OGSÅ: Nyutdannet og klar for arbeidsmarkedet?

Ellen E. Brekke

HR-sjef i NRK

– Vi ønsker å tiltrekke oss kandidater som er innovative, har høy fagkompetanse og er innstilt på å jobbe i team. Den fagkompetansen vi rekrutterer aller mest av i disse dager, er teknologiske utviklere. Det er også viktig for oss å finne gode søkere med flerkulturell kompetanse.

Les hele intervjuet med Ellen E. Brekke her

LES OGSÅ: Fem tips til føste jobb etter studiene

Maria Brevik

HR-Manager i Deloitte

– Jeg mener at studenter så tidlig som mulig bør gjøre seg kjent med hva slags muligheter som finnes, og hvem de potensielle arbeidsgiverne er. Er du tidlig ute med å se for deg hva du syns kan være spennende, har du ekstra god tid til å bli kjent med bedriften gjennom studieløpet, til å skape relasjoner med folk som jobber i bedriften, og kanskje jobbe ekstra mye med de fagene du ser betyr mye for det fagområdet du ser for deg. Jeg mener bestemt at en våken og målbevisst studenttilværelse hvor man skaper mange relasjoner er svært positivt med tanke på det å finne både drømmearbeidsgiveren og drømmejobben.

Les hele intervjuet med Maria Brevik her

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger

Studenttilbud fra LensWay.

Lensway gir 15 % studentrabatt på alle linser og solbrillerI tillegg får du nå også solbrille fra det trendy merket Norr med på kjøpet (verdi 495,-) dersom du handler linser for minst 750 kroner. 

Les mer og handle her


Sjekk også ut disse studentrabattene:


- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- IF Skadeforsikring - Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 10 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser