(StudentTorget.no):

Hele førti prosent av alle vikariater fører til fast ansettelse, viser en fersk undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av Manpower.
 
I undersøkelsen kommer det også frem at 20 prosent av Norges befolkning kunne tenke seg en vikarjobb. Over halvparten av alle nordmenn har hatt en vikarjobb, enten gjennom et vikarbyrå eller direkte på en arbeidsplass. 
 
 

En fot på innsiden

 
Gisle Hellsten er karriererådgiver ved Karrieresenteret på Universitet i Oslo, og han råder unge til å sjekke ut muligheten for kortere engasjement.
 
- Det er mange kanaler inn i arbeidslivet. Et kortvarig engasjement kan gi mange gevinster, sier Hellsten til Dine Penger.
Han understreker at et vikariat kan gi en anledning til å vise seg frem, og at man kan lære noe å ta med seg videre:

 INNGANGSPORT:  Et kortvarig engasjement kan gi mange gevinster, sier karriererådgiver Gisle Hellsten ved KArrieresenteret på UiO. 

 
- På mange måter kan man se på et kortere vikariat som et langt jobbintervju. Dersom det ikke skulle lede til fast arbeid, har man i det minste fått et nettverk og en referanseperson, sier Hellsten.
Thor Bendik Weider, som er konserndirektør i Manpower tror at mange har lett for å undervurdere mulighetene en vikarjobb gir.
 
- Et vikariat er en enestående mulighet til å få bred erfaring og til å vise seg frem for potensielle arbeidsgivere, sier Weider.
 
 

Gir nye muligheter

 
Hele 71 prosent oppgir at perioden som vikar ga dem nyttig jobberfaring. I tillegg bidro vikariatet til større nettverk og en bedre CV.
 
- Jobberfaring er aldri bortkastet. Som vikar får du en unik anledning til bli kjent med ulike organisasjoner og bransjer, vist deg frem, og ikke minst finne ut av hva du er god til. Et vikariat er fleksibelt og kan åpne nye muligheter, sier Weider til Dine Penger.
 
Han sier at flertallet av vikarer er under 35 år, men at Manpower ser en utvikling der flere eldre bruker vikariater for å prøve nye muligheter i arbeidslivet på tampen av karrieren. Dette er fordi stadig flere seniorer ønsker karrierefornyelser og endringer. Manpower har hatt vekst i antall utleide medarbeidere over 55 år, fra ca. 2 prosent i 2004 til 6,5 prosent i 2011. 
 
- Det viser at vikariater også kan være en inngang til nye og spennende karrieremuligheter, sier Weider.
 
 

LES OGSÅ: Å jobbe for et vikarbyrå

 

Studenttilbud fra LensWay.

Lensway gir 15 % studentrabatt på alle linser og solbrillerI tillegg får du nå også solbrille fra det trendy merket Norr med på kjøpet (verdi 495,-) dersom du handler linser for minst 750 kroner. 

Les mer og handle her


Sjekk også ut disse studentrabattene:


- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- IF Skadeforsikring - Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 10 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser