(StudentTorget.no):

I dag er det kun studenter ved studiesteder i Oslo og Akershus som får studentrabatt på kollektivtransport hos Ruter. I de 17 andre fylkene får alle studenter 40 prosent rabatt på kollektivtrafikken – uavhengig av hvor de studerer.
 
I forbindelse med en justering av billettprisene fra 1. februar, vil Ruter nå følge praksisen som gjelder i resten av landet og tilby studentrabatt til alle norske studenter.
 
– Dette er en svært god nyhet som vil komme både studentene og byen til gode, sier leder av Norsk Studentorganisasjon (NSO), Ola Magnussen Rydje og leder av Velferdstinget i Oslo og Akershus, Kaia Marie Rosseland til Osloby.no.
 
Dermed kan de som studerer i andre deler av landet få 40 prosent rabatt når de besøker hovedstaden. Og ikke minst gjelder dette også de som er fra Oslo og som er hjemme på ferie fra utland eller andre studiesteder. 
 
Ruters informasjonssjef Gry Isberg erkjenner at det er på høy tid at rabattordningen blir mer rettferdig.  
 
– Vi synes det har vært en urettferdig forskjellsbehandling og er glade for at vi endelig gjør noe med det. Nå gir alle studenter en skikkelig nyttårspresang, og det gjelder også utenlandsstudenter, sier hun til avisen.
 
Studentrabatten hos Ruter gjelder for studenter, lærlinger og andre kandidater som er omfattet av opplæringsloven. Vel å merke gis det kun rabatt på 30-dagersbillett til studenter frem til de fyller 30 år. Enkeltbilletter, 24-timersbilletter, 7-dagersbilletter og årskort gis det altså ingen rabatter på.
 
Hva mener du? Synes du det burde vært studentrabatt på alle typer billetter på kollektivtransport?  
 

LES OGSÅ: Her finner du Norges største samling av studentrabatter!

Sykepleierstudent på 2. eller 3. året?

Akershus Universitetssykehus søker deg som har lyst på sommerjobb innen pleietjenesten i de somatiske divisjoner/klinikker.

Vi har sommervikariater av varighet på fire uker eller mer, og har behov for vikarer med ulik kompetanse og fagbakgrunn. Les mer om våre stillingene her

Sjekk ut disse studentrabattene:

- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 12 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser
- Lensway gir studentrabatt: 10 % på linser og 15 % på solbriller