(StudentTorget.no):

– Søker du etter fristen, går du glipp av støtte for vårsemesteret, sier Anne-Berit Herstad, kommunikasjonsdirektør i Lånekassen i en pressemelding.
 
Studenter som har søkt om støtte for hele året, skal ikke søke på nytt. Men har det skjedd endringer, må du melde fra til Lånekassen om det. Fristen for å melde fra om endringer er også 15. mars. 
 
Studenter som for eksempel har avbrutt utdanningen, byttet lærested, strøket til eksamen eller flyttet, må melde fra til Lånekassen om det. Slike endringer kan føre til at man har rett til mer eller mindre penger fra Lånekassen. For eksempel kan en student som har flyttet på hybel i løpet av semesteret, ha rett til utdanningsstipend.
 
– Studenter som har flyttet for seg selv, må melde fra til Lånekassen senest 15. mars for å kunne ha rett til omgjøring av lån til stipend, sier Herstad.
 
Studenter kan få 47 200 kroner som basisstøtte for dette vårsemesteret. Hele beløpet utbetales som lån, men de som bor borte fra foreldrene, kan få 18 880 kroner gjort om til stipend etter bestått eksamen, dersom de ikke har hatt inntekt eller formue over fribeløpene.
 
Den enkleste måten å melde fra om endringer på, er å sende en e-post fra Dine sider på lanekassen.no.
 

LES OGSÅ: Sett opp et studentbudsjett som holder

Klikk her for å se studentrabatter i Norge