(StudentTorget.no):

En av fanesakene til Norsk studentorganisasjon (NSO) er å gjenreise heltidsstudenten, noe som innebærer høyere studiestøtte for at studenter skal slippe å bruke for mye tid på deltidsjobben.
 
Nå har de lagt frem et forslag om å oppjustere studiestøtten til 1,5 ganger folketrygdens grunnbeløp (G) og binde det til en årlig oppjustering.
 
1,5 G utgjør per i dag 132 555 kroner, noe som ville gitt norske studenter 13255,50 kroner å rutte med i måneden over ti måneder. Ifølge Lånekassens beregninger vil dette kravet koste 1,9 milliarder kroner i året. 
 
– Det er en stor sum, men i dette tilfellet er det småpenger, sier NSO-leder Anders Kvernmo Langset til studentavisen Universitas. 
 
Høyres stortingsrepresentant og utdanningspolitisk talsperson, Henrik Asheim, mener at dette ville svekket kvaliteten i høyere utdanning, siden pengene vil måtte hentes fra andre områder.
 
- I så fall må vi kutte stort i grunnfinansieringen av institusjonene. Det vil bli færre forelesere, færre forelesninger og flere studenter i hver forelesning, sier han.
 
Han inviterer NSO til å forklare hvor de 1,9 milliardene skal komme fra, noe NSO-lederen har et tilsvar på.
– Hva med å bruke noen av de ekstra milliardene Siv får å rutte med? foreslår Langset. 
 
Med dette henviser han til at veksten i oljefondet gjør at finansminister Siv Jensen kan bruke langt mer enn forgjengeren sin når den blå-blå regjeringen skal legge frem sitt første statsbudsjett. 
 
NSO åpner for at opptrappingen til 1,5 G kan ta så mye som åtte år, men de mener det er en realistisk målsetning, skriver Universitas.
 

LES OGSÅ: Går deltidsjobben ut over studiene? Dette svarte studentene

Klikk her for å finne ledige deltidsjobber

Sykepleierstudent på 2. eller 3. året?

Akershus Universitetssykehus søker deg som har lyst på sommerjobb innen pleietjenesten i de somatiske divisjoner/klinikker.

Vi har sommervikariater av varighet på fire uker eller mer, og har behov for vikarer med ulik kompetanse og fagbakgrunn. Les mer om våre stillingene her

Sjekk ut disse studentrabattene:

- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 12 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser
- Lensway gir studentrabatt: 10 % på linser og 15 % på solbriller