(StudentTorget.no):

36,8 prosent av studentene som startet utdanningen i 2006 har ikke fullført studiene, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).
 
Norsk studentorganisasjon (NSO) synes ikke disse tallene er overraskende og har i flere år etterlyst tiltak for å redusere uønsket frafall.
 
- Tallene er ikke overraskende, men svært bekymringsverdige. Vi vet at 94% av studentene er avhengig av deltidsjobb eller støtte hjemmefra for å klare seg. Dette viser at studentene ikke har tid til å faktisk være studenter. Du fullfører ikke studiene ved å være på jobb, sier NSO-leder, Therese Eia Lerøen i en pressemelding. 
 
Frafall er et komplekst problem og det må jobbes med på flere områder. NSO mener det er en rekke tiltak som må iverksettes for å redusere det høye frafallstallet i høyere utdanning. Studiebarometeret til NOKUT viser studentene er minst fornøyd med den faglige oppfølgingen og veiledningen de får på studiet. NSO mener løsningen for å redusere frafallet først og fremst ligger i bedre oppfølging og veiledning, og styrket studentøkonomi.
 
Regjeringen økte studiestøtten med om lag 3,1 prosent fra 2014 til 2015, noe som utgjorde 3070 kroner. Studenter har dermed 100 920 kroner å rutte med i året. Eia Lerøen mener dette er alt for lite.  
 
- Regjeringen gir studentene vekslepenger i økning i studiestøtten. Kunnskapsministeren må vise at han satser på kunnskap og øke studiestøtten til 135.000,- som i dag tilsvarer 1,5 ganger grunnbeløpet i folketrygden. Universiteter og høyskoler må også ta sin del av ansvaret. Studentene fortjener bedre oppfølging og veiledning, avslutter Eia Lerøen.
 

LES OGSÅ: Alt om studiefinansiering i Norge og utlandet

Klikk her for å se studentrabatter i Norge

Sykepleierstudent på 2. eller 3. året?

Akershus Universitetssykehus søker deg som har lyst på sommerjobb innen pleietjenesten i de somatiske divisjoner/klinikker.

Vi har sommervikariater av varighet på fire uker eller mer, og har behov for vikarer med ulik kompetanse og fagbakgrunn. Les mer om våre stillingene her

Sjekk ut disse studentrabattene:

- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 12 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser
- Lensway gir studentrabatt: 10 % på linser og 15 % på solbriller