(StudentTorget.no):

24. desember nærmer seg, du er blakk, og en haug av mennesker forventer gave fra deg under treet til jul. Gaver du verken har kjøpt eller penger til å kjøpe. Hva gjør du?

StudentTorget gir deg tipsene til hvor du kan finne fine og rimelige gaver for en tom studentlommebok!

 

Personlige gaver: en sikker vinner!

 
Du trenger ikke nødvendigvis bruke masse penger på en gave hvis du legger ned litt tid og omtanke i gaven i stedet. Personlige gaver er noe de fleste setter pris på.

- Gi bort en fin bildekollage. Klipp og lim og bruk kreativiteten med bilder, tekst og tegninger. En stor ramme koster fra 39 kr på Ikea og hvis du er ute i litt god tid trenger det ikke å koste skjorta å framkalle bilder.

Hvis du allikevel syns det er for mye jobb å lage en hel bildekollage– hva med å bare forstørre et fint bilde? Eller putte noen fine bilder i et fotoalbum? 

- Er du flink til å tegne eller male? Eller til å skrive? Bruk talentet ditt og lag et lite maleri eller et dikt. Ramm det gjerne inn.

- Lag en personlig brenne-CD eller flere med alle favorittlåtene til en av vennene dine. Forsøk å gjøre deg litt flid med coveret så kan det bli en veldig fin gave. En pakke med over hundre cd-plater pleier ikke å koste mer enn 150 kr, og dermed har du nok til mange gaver!

- Gå i hobbybutikker og kjøp utstyr så du kan lage hyggelige, hjemmelagde gaver. Kanskje du kan sy noe, eller lage hjemmelaget såpe eller parfyme? Å male noe pent/kult på glass eller asjetter er også fint!

- Bak deilige julekaker og gi det bort i store, fine krukker med sløyfe på. 

- Lær deg å strikke hvis du ikke kan det, og strikk et fint skjerf.

- Kjøp en notatbok og skriv ned et sitat i hjørnet på hver side, med f.eks en gullpenn.

- Dra til Perlehuset eller liknende og kjøp rimelige, men veldig fine perler og lag smykker til folk. Mye mer personlig, og resultatet blir ofte overraskende bra! Best av alt; det trenger ikke ta lang tid!

 

 

Rimelige gaver som de fleste vil sette pris på

- Gi en kinobillett i gavekort. Dette er mulig på de fleste kinoer i landet. Prisen på en kinobillett ligger rundt åtti kroner, og de fleste liker å se en god film.

- På StudentTorget finner du over 2000 studentrabatter, dealer og medlemsfordeler. Her kan du spare mye!

- Handle på salg. Med litt tålmodighet kan du finne mye fint!

- Til neste år: Vær tidlig ute med gavene. Handle når du har penger, og når du finner noe fint og billig.

- Kjøp gaver andre steder enn de fineste og dyreste gavebutikkene. Gå på Grønland, for eksempel. Mye fint til en billig penge.

- Kjøp glass! Det er noe folk som regel trenger, og selv om det ser dyrt ut er glass ofte veldig billig å kjøpe. Du kan lett finne to pene glass til under hundrelappen.

- Kjøp inn en pose gammeldagse drops eller karameller og fordel de over i mange små poser som du pynter selv. Dette blir ingen stor gave, men en koselig oppmerksomhet.

- Dra innom et parfymeri og kjøp en av gavepakkene de alltid selger før jul. Disse pakkene inneholder gjerne en toalettmappe samt mange små kosmetikkartikler og kremer. Del opp pakken i mange små gaver, på denne måten blir det ikke dyrt.

 

Null penger igjen?

- Som siste utvei kan du skrive et pent kort og love å gi en hyggelig gave på etterskudd når du får penger over nyttår.

- Husk også at du MÅ ikke gi gave til absolutt alle. Ofte setter folk mye mer pris på å få et hyggelig og gjennomtenkt kort enn et dårlig innpakket viskelær..

- Til slutt: tenk på hvem du kjøper til. Skjønner personen at du virkelig har tenkt igjennom hva han eller hun er glad i og setter pris på, er det sannsynligvis ikke så farlig om du ikke har brukt masse penger på gave.