(StudentTorget.no):

Menn er flinkere enn kvinner til å skaffe seg IT-verktøy som smartphones, tablets og headsett fra arbeidsgiveren, i følge en ny undersøkelse.
 
Den nordiske undersøkelse fra Plantronics viser at hjemmekontor og mobile arbeidsmulighter blir stadig utbredt, og at ny kommunikasjonsteknologi spiller en stadig viktigere rolle. 
 
 

Menn er bedre på forhandlinger 

 
Ifølge resultatene fra spørreundersøkelsen er det ikke bare er på hjemmebane menn er først ute i bruken av ny teknologi. Menn er også bedre til å forhandle på arbeidsplassen. 27 prosent av de mannlige  respondentene oppgir  at arbeidsgiver har skaffet dem en smarttelefon, mot 20 prosent av kvinnene.  Kun 9 prosent  av mennene og 4 prosent av kvinnene oppgir at de har mottatt en tablet fra arbeidsgiver.  
 
Selv om kvinner kommer dårligere ut en menn i undersøkelsen betyr det ikke at de ikke anvender ny teknologi i forbindelse med jobben. Det betyr bare at kvinnene i høyere grad bruker sin egen mobiltelefon og pc når de skal kommunisere med kolleger og kunder. Kun 40 prosent av kvinnene får en bærbar pc til rådighet av arbeidsgiveren, mens 41 prosent må bruke sin privare pc. Blant mennene er det 53 prosent som oppgir at de har fått en bærbar pc fra sjefen, mens 42 prosent av dem bruker sin private pc.
 
Paul Clark, Regional Director hos Plantronics tror at den utpregede teknologiske kjønnsforskjelenl skyldes flere ting.
 
- Menn er nok litt mer teknofile enn kvinner. De følger mer med i utviklingen innenfor forbrukerelektronikk og er derfor også mer bevisst på mulighetene i den nye teknologien, og de krav de skal stille – for eksempel til et headsetts lydkvalitet. Og så er de nok også bedre til å kreve at deres elektroniske isenkram skal være "up-to-date".
 
 

Forskjeller mellom aldersgruppene

 
Et annet markant resultat er at yngre arbeidstakere foretrekker å jobbe hjemmefra. Av de i aldersgruppen 18 til 39 år ønsker mer en halvparten (64 prosent) å ha mulighet til å jobbe hjemmefra. I aldersgruppen 55-70 år er tallet kun 21 prosent.
 
Ønskene  står i sterk kontrast til virkeligheten. 14 prosent av arbeidsstyrken arbeider borte fra kontoret to eller flere dager i uken. Og stikk i mot hva man ville forventet seg er det i stor grad de eldre, modne medarbeiderne som gjør dette. 27 prosent oppgir at de arbeider borte fra kontoret to eller flere ganger i uken. Blant 18-39 åringene er det kun 16 prosent. 
 
Denne forskjellen viser seg også i de to gruppenes bruk av mobiltelefon. 52 prosent av de eldre foretar de fleste av de arbeidsrelaterte mobilsamtalene hjemmefra, mot kun 31 prosent av de unge. Generelt er det også de eldre medarbeiderne som snakker mest i mobiltelefon på jobben. 62 prosent har arbeidsrelaterte samtaler i mer en én time om dagen – blandt de unge medarbeiderne er det bare 23 prosent.  
 

LES OGSÅ: Attraktive mennesker får fordeler i arbeidslivet