(StudentTorget.no): 

Mest sannsynlig kommer du til å bli spurt om dine svake sider under jobbintervjuet. Alle har dem, også de som intervjuer deg. Så for all del, ikke si at du ikke har noen. Det er blank løgn, noe som ikke sømmer seg, verken i det daglige, eller i en intervjusituasjon.

Trikset er å vri dine negative sider til noe positivt, for eksempel ved å peke på situasjoner hvor de faktisk kan komme til gode.

Her er noen eksempler på vanskelige spørsmål som kan dukke opp, og tips til hva du kan svare:

 

Er du ofte usikker?

Si at du noen ganger har en tendens til å være usikker på deg selv, og undervurdere egne talenter. Legg vekt på dette: Du kjører ikke et eget løp, men vil forhøre deg rundt og trekke inn andre i dine avgjørelser. Du både verdsetter - og lytter til - innspill fra kolleger.
Du jobber med å innse at du er kapabel - og tidligere suksesser har vist at du vet hva du driver med.

 

Er du for selvsikker?

Selvsikkerhet kan noen ganger oppfattes som arroganse, og, med noen få hederlige unntak, er ikke dette en spesielt høyt verdsatt egenskap. Si at du er selvsikker, men at du også i tillegg til å tro på det du gjør - står for det du gjør - og at du arbeider med å vise litt mer ydmykhet, uten å vise svakheter.

 

Er du litt selvhøytidelig?

Tar du ting veldig seriøst? Alltid? Er du rett og slett på grensen til å være uptight? For ikke å snakke om selvhøytidelig? Si at du noen ganger tar deg selv litt høytidelig - men at du samtidig viser andre den samme respekten. Du jobber med å få en litt mer avslappet holdning til deg selv, og hvordan andre oppfatter deg.

 

Er du alt for avslappet?

Har du en tendens til å ta litt lett på ting? Legg vekt på at det skal mye til for å bringe deg ut av fatning, og at du tar det meste med stoisk ro. Du er en nøkkelperson i en krisesituasjon. Du jobber med å vise mer engasjement.

 

Kilde: dinside.no

Studenttilbud fra LensWay.

Lensway gir 15 % studentrabatt på alle linser og solbrillerI tillegg får du nå også solbrille fra det trendy merket Norr med på kjøpet (verdi 495,-) dersom du handler linser for minst 750 kroner. 

Les mer og handle her


Sjekk også ut disse studentrabattene:


- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- IF Skadeforsikring - Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 10 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser