(StudentTorget.no):

Er dette en person som kan tilføre oss noe? Er interessen for jobben til stede, eller er dette en persom som forsvinner ut døra etter et år eller to i jobben.

 

Vær interessert

Spørsmål knyttet til hvorvidt du er oppriktig interssert i jobben, kommer ofte i begynnelsen av et intervju. Virker du ikke tilstekkelig motivert eller interessert er det en overveiende sannsynlighet for at du ikke blir valgt.  Du må fremstå som genuint interessert i den aktuelle jobben. Det innebærer gode forberedelser som vi har snakket om tidligere.

 

Vær positiv og langsiktig

Er det en fast jobb så er det viktig å gi inntrykk av at du har tenkt å bli en lengre periode og har ambisjoner inne bransjen,stillingen og firmaet. Du bør ikke begynne å snakke om andre jobber som du har søkt på (bortsett fra om du er i søknadsprosess med tilsvarende jobber som kan være et utrykk for at du virkelig er motivert for å jobbe i bransjenm/ stillingstypen). Dersom det er et vikariat du søker på, kan du svare at det er det du ønsker om å komme inn i en fast stilling i bransjen/firmet om det er mulig etter hvert.

Du bør ikke begynne å snakke om at du egentlig har planer om å studere vider og ta en master etter et år i jobben, men gi gjerne utrykk for at du har ønsker om dette etter hvert. Spør om bedriften har ordninger hvor man sponser de ansattes videreutdanning.

 

Ambisiøs men ikke overivrig

Gi inntrykk av at du er ambisiøs, men ikke så ambisiøs at de som intervjuer deg vil føle deg som en trussel. Du må passe på at du ikke fremstår som belærende.

Sjekk ut disse studentrabattene:

- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 12 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser
- Lensway gir studentrabatt: 10 % på linser og 15 % på solbriller