Navn: Henriette Sæther

Alder:
23

Studiested: Master i medievitenskap, Bergen

AKTUELL SOM:
Er prosjektleder for skolefilmarrangementet under Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF). Mastergradsstudent og filmklubb-entusiast

 

Hvordan og hvorfor ble du engasjert i BIFF?

Ved studiumet Film og TV- produksjon er det å produsere web- tv under Bergen internasjonale filmfestival en del av et fag som går på femte semester. Det var utrolig gøy å gjøre dette, og sammen med to andre som spesialiserte seg som produsent hadde vi ansvar for planlegging og gjennomføring av produksjonen.

Året etter ble jeg kontaktet av BIFF som lurte på om jeg kunne tenke meg å jobbe som prosjektleder for Skolefilmfestivalen. Jeg ble også spurt om jeg med min erfaring fra året før kunne tenke meg å være koordinator for det neste kullet film og tv- studenter som skulle produsere BIFF-TV. Begge deler hadde jeg selvfølgelig kjempelyst til!

I år har jeg fortsatt arbeidet med skolefilmfestivalen. Under selve festivalen har jeg derimot ansvar for sponsorer og sponsorarrangementer, noe jeg synes er en utrolig spennende oppgave!

Hvilken nytte av engasjementet i BIFF tror du at du kommer til å ha i fremtiden?

Jeg er utrolig privilegert som får lov å jobbe med den fantastiske BIFF- staben. Jeg har lært fryktelig mye i jobben som Prosjektleder og dette har absolutt gitt mersmak. Det er også klart at arbeidserfaring har stor betydning for fremtidig jobbsøking, det viser seg jo igjen og igjen at heltidsstudenten havner bak i køen

Hvordan påvirker engasjementet i BIFF din studiehverdag?

Jeg må være veldig flink til å strukturere hverdagen, men samtidig har jeg møtt stor forståelse hos BIFF-ledelsen for at jeg av og til må gå på forelesninger, eller gjøre andre studierelaterte ting. Den siste måneden har jeg for eksempel samlet materiale til masteroppgaven min ved å observere kreativ idéutvikling i et reklamebyrå. Da har BIFF-møter o.l måttet foregå på litt ugunstige tider. Takket være de andre i organisasjonen har dette gått veldig bra.

Hva er det beste ved å studere?

Studiekameratene, lesesalplassen, også er det fantastisk å få mulighet til å sette seg inn en problemstilling og virkelig fordype seg i denne. Jeg studere hvordan man kan kan legge til rette for fruktbar kreativ idéutvikling / problemløsing i reklamebyrå, og synes det er fantastisk spennende. Jeg har også en helt utrolig flott veileder.

Og verste?

Tja, ikke så mye....

Hva gjør du i fritiden din, altså når du ikke studerer eller jobber med BIFF?

Jeg elsker å arrangere fester, lage gode middager til venninner, drikke vin, stå på ski, reise og å skumlese krimbøker. Og så er jeg styreleder i Filmforbundet i  Bergen, det er også veldig spennende.

Hvor går du ut på by'n?

Jeg er av den typen som liker at festen fortsetter helt til kvelden tar slutt, men er stor fan av Landmark, og så finner jeg alle jeg kjenner på Victoria Pub.

Hvilken sang beskriver din livssituasjon akkurat nå?

Queen: Don`t stop me now

Du får velge tre folk, døde eller levende, til din kollokviegruppe. Hvem velger du og hvorfor?

Alex Osborn som fant opp brainstormingen og som er en guru innen kreativ problemløsning. David Bordwell, filmteoretikeren vi elsker å hate, og til slutt ville jeg hatt en mesterkokk, helst en som har vunnet f. eks Bocuse d'or, kanskje han der Geir Skeie.