(StudentTorget.no):

Norges største undersøkelse om studenters fysiske og psykiske helse (SHoT), rapporterer at om lag 19 prosent av norske studenter har alvorlige psykiske plager.
 
-Hver femte student rapporterer alvorlige psykiske symptomplager. Undersøkelsen tyder på at det er dobbelt så mange studenter som sliter med psykiske plager i forhold til befolkningen generelt i samme alder, sier Kari Jussie Lønning, leder for styringsgruppen og leder for helsetjenesten i Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus i en pressemelding.
 
 
En av åtte studenter strever med studiesituasjonen sin. Dette skyldes blant annet lav studiemestring, ensomhet og alvorlige psykiske symptomplager, liten gjennomføringsevne og eksamensangst.
 
Dobbelt så mange kvinner sliter med psykiske plager som menn. I Oslo svarer 24 prosent av kvinnene at de strever, sammenlignet med 12 prosent av de mannlige studentene. I Bergen var andelen kvinner som oppga at de hadde plager litt lavere (22 prosent), mens prosentandelen blant menn var det samme som i hovedstaden.
 
-Vi ser at kvinnelige studenter sliter mer med opplevelsen av å mestre studiene enn mannlige studenter, selv om de gjennomfører like bra og heller ikke stryker oftere. Dette betyr at de tar studiekravene enda tyngre inn over seg, forklarer Lønning.
 
Undersøkelsen ble utført av TNS Gallup og omfatter svar fra over 13 600 studenter tilknyttet 10 studentsamskipnader rundt om i landet. Undersøkelsen ble sist utført i 2010.
 

Studenttilbud fra LensWay.

Lensway gir 15 % studentrabatt på alle linser og solbrillerI tillegg får du nå også solbrille fra det trendy merket Norr med på kjøpet (verdi 495,-) dersom du handler linser for minst 750 kroner. 

Les mer og handle her


Sjekk også ut disse studentrabattene:


- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- IF Skadeforsikring - Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 10 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser