(StudentTorget.no):

Er du glad i kylling, men lei av å spise det samme dag inn og dag ut? Her kommer syv ulike forslag til måter du kan tilberede kyllingmiddagen på. 

Alle oppskriftene er hentet fra Matprat.no.

 

Kylling i pitabrød

Dette trenger du:

1 grillet kylling (850 grams råvekt) 

4 pitabrød 

1 bunt vårløk 

2 tomater 

1 liten hodesalat 

½ slangeagurk 

1 glass fetaost 

1 glass sorte oliven 

 


KYLLING I PITA: Kyllingsalat i pitabrød er en kjempeenkel, sunn og god rett. 

Tzatziki-dressing:

1 beger matyoghurt

1 fedd hvitløk

1 slangeagurk

Salt og pepper

1 ts sitronsaft

 

Slik gjør du:

1. Del kyllingkjøtt i passe store biter. Skjær vårløk i ringer, tomater i skiver, salat i biter og agurk i tynne skiver.

2. Lag tzatziki. Først river du agurken med et rivjern. Det skal være minst mulig vann i tzatzikien, derfor må du sile agurken i et dørslag først. Deretter rører du sammen matyoghurt, salt, pepper, hvitløk og sitronsaft. Tilsett agurken til slutt.

3. Varm opp pitabrød etter anvisning på pakken.

4. Skjær forsiktig et snitt i overkanten av hvert pitabrød. Fyll pitabrødene med ingrediensene.

 

Grillet kylling med spinatpasta

 


SPINATPASTA: Prøv denne retten. Kylling, pasta og spinat er kjempegodt sammen.

 

Dette trenger du:

1 grillet kylling (850 grams råvekt) 

1 pk dypfryst spinat 

3 dl crème fraîche orginal, 35 %  

2 båter finhakket hvitløk 

1,5 dl hønsebuljong

2 dl revet hvitost 

Salt og pepper etter smak 

Båndspagetti etter mengdeanvisning på pakken.

 

Slik gjør du: 

1. Tin spinaten og la vannet renne godt av.

2. Ha spinaten over i en liten gryte og tilsett resten av ingrediensene. La sausen småkoke til den blir passe tykk. Smak til med salt og pepper.

3. Kok båndspagetti som anvist på pakken. Hell sausen over pastaen og server sammen med grillet kylling. Pynt med for eksempel sort oliven.

 

Kyllingrisotto

 


KYLLINGRISOTTO: Risotto med kylling bør testes.

 

Dette trenger du:

3 dl arborioris (risottoris) 

2 løk i båter

2 ss olje 

7 dl vann 

2 hønsebuljongterninger 

1 pk dypfryst grønnsaksblanding eller tilsvarende ferske grønnsaker

1 boks hermetiske maiskorn, liten boks 

1 grillet kylling (800 g)

 

Slik gjør du:

1. Fres ris og løkbåter i olje i en kjele. Tilsett vann og buljong og kok opp. Sett på lokk og skru ned varmen.

2. Del grillet kylling i mindre stykker og legg dem oppå risen. Hell grønnsakene over. La det koke på svak varme i ca. 15 minutter til risen er ferdig og alt er gjennomvarmt.

 

Australsk kylling

 


AUSTRALSK KYLLING: Lag ditt eget kryddersmør, bank kyllingfiletene flate, tilsett kryddersmøret og rull filetene sammen. 

 

Dette trenger du:

4 kyllingfileter 

100 g mykt smør 

2 ss finhakket frisk koriander 

1 stk finhakket rød chili 

2 egg 

100 g strøkavring 

salt og pepper 

smør til steking 

1 sitron i båter

 

Slik gjør du:

1. Ha mykt smør i en bolle og tilsett finhakket koriander og chilipepper. Legg smøret på et stykke folie og rull det samme til en pølse. Oppbevar kryddersmøret i kjøleskapet til du skal bruke det.

2. Legg kyllingfiletene mellom to lag plast og bank dem ut til ca. 1 cm tykkelse.

3. Ta av plasten og legg på et stykke kryddersmør. Rull sammen filetene på langs og bind hyssing rundt. Ha på salt og pepper.

4. Pisk eggene sammen og dypp "filetpakkene" i egg og deretter i strøkavring. Gjør dette gjerne to ganger for ekstra crispy resultat. La filetpakkene ligge kjølig ca. 1/2 time.

5. Stek dem 7-8 minutter til de er gylne og sprø. Del dem skrått på langs ved servering.

 

Kylling og pastasalat

Dette trenger du:


1 grillet kylling (1000 grams råvekt) 

500 g pastaskruer 

 


KYLLING- OG PASTASALAT: En fresh salat. Perfekt å lage kvelden før og ta med som matpakke på skolen. 

 

1 avokado 

3 stilkselleri (stangselleri) i biter

1 rødløk i ringer

Dressing: 

1 ts grov sennep 

2 ss eddik, (7 %) 

10 ss olivenolje 

½ ts sukker 

1 båt hvitløk finhakket

Salt og pepper 

 

Slik gjør du:

1. Kok pastaen som anvist på pakken. Avkjøl i rennende kaldt vann.

2. Del kylling- og avokadokjøtt i passe biter, og bland det sammen med resten av ingrediensene i en bolle.

3. Bland dressingen og hell den over salaten.

 

Kyllingwok

Dette trenger du:

½ stk grillet kylling (850 grams råvekt) 

1 stk rødløk i båter

2 stk gulrot i skiver

 


KYLLINGWOK: Et fargerikt og sunt måltid.

 

½ stk brokkoli i små buketter

100 g strimlet hodekål 

100 g aspargesbønner delt i to

1 stk gul paprika i biter

Sursøt saus

 

Slik gjør du:

1. Ta av skinnet på kyllingen og skjær kjøttet i passe store biter.

2. Varm olje i en wok eller stor stekepanne og tilsett grønnsakene. La grønnsakene bli nesten møre og ha i kyllingkjøttet. La alt bli varmt og hell over den sur-søte sausen som er rørt sammen. Kok opp og smak til.

3. Serveres med ris. 

 

Balsamicostekt kylling

Dette trenger du:

 


BALSAMICOSTEKT KYLLING: Balsamicoeddik og kylling er en herlig kombinasjon.

 

4 kyllingfileter 

2 båter finhakket hvitløk 

1 ss grov sennep 

2 ss balsamicoeddik 

1 ss olje til steking

1 stk sitron i båter

Potetsalat med yoghurt og mynte: 

1 kg ferskpotet 

2 båter finhakket hvitløk 

2 dl matyoghurt 

ca. 1 ½ ss sitronsaft 

1 ts sukker 

3 stk finsnittet vårløk 

 ½ potte hakket frisk mynte

 

Slik gjør du:

1. Skjær kyllingfiletene på langs. Rør sammen hvitløk, sennep og balsamico og legg i kyllingfiletene. Vend dem så de blir dekket av marinade, og la dem ligge i minst 20 minutter.

2. Kok potetene møre i lettsaltet vann, ca. 20 minutter. Avkjøl.

3. Bland yoghurten med resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper. Hell dressingen over potetene og bland forsiktig. Pynt med mynteblader og snittet vårløk.

4. Varm olje i en stekepanne og stek kyllingbitene til de er gylne og gjennomstekt, ca. 3-4 minutter på hver side. Dryss over flaksalt og nykvernet pepper og server kyllingstrimlene med potetsalat og sitronbåter.

 

Vel bekomme!

Har du noen gode middagstips som du vil dele med andre studenter? Legg igjen en kommentar!

Se flere ukemenyer fra Studentkokeboka her!