(StudentTorget.no):

Endelig er varmen kommet. Noe som betyr at tung og varm middag frister mindre enn ellers. Hva med å invitere venner på tapas? Et perfekt måltid en varm sommerkveld. 

Alle oppskriftene er hentet fra Matprat.no.

 

Enchiladas

Enchiladas er en spansk/meksikansk variant av tortillas i pai-form, som er kjempegodt og enkelt å lage.

 

 

Dette trenger du:
2 hvetetortillas
2 ss tacosaus
100 g stekt kyllingkjøttdeig eller kylling i biter
4 ss revet hvitost
¼ finhakket løk

Slik gjør du:
1. Smør en tortillalefse med tacosaus og fordel kylling, ost og løk.

2. Legg den andre lefsen på toppen og stek lefsene i en middels varm stekepanne. Snu dem et par ganger ved hjelp av en stekespade. Enchiladasen er ferdig når den er gyllenbrun og osten har smeltet.

3. Skjær enchiladasene i trekanter før servering.

 

Paprikasalat

Paprikasalat er både sunt, godt og passende sommermat.

 

 

Dette trenger du: 
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 gul paprika
2 ss olivenolje
1 ts salt
½ ts pepper
1 ss hakket bladpersille

Slik gjør du:
1. Sett stekeovnen på 250 grader. Del paprikaene i to, fjern kjerner og frø. Legg de på et brett eller en langpanne med skallsiden opp og hell godt med olje over.

2. Sett paprikaen i ovnen og la den stå til den er mørk og nesten brent.

3. Ta dem ut og legg plastfilm, eller aluminiumsfolie over og kjøl ned. Etter en stund kan du flå skinnet av paprikaen.

4. Del paprikaen i strimler, vend sammen med olivenolje, salt og pepper og finhakket frisk bladpersille.


 

Timianpoteter

Smakfulle timianpoteter kan anbefales til varme sommerkvelder.

 

 

Dette trenger du:
12 partypoteter (små poteter)
12 skiver spekeskinke
20 g frisk timian
2 ss smør

Slik gjør du:
1. Kok potetene møre. Dette kan fint gjøres dagen i forveien.

2. Legg noen kvister med timian på hver potet og rull en skive spekeskinke rundt.

3. Legg potetene i en varm stekepanne med smør. Brun dem lett. Pass på at det ikke blir for varmt. Skinken skal bare få en lett gyllen farge.

LES OGSÅ: Ukemeny: Nye retter for hele uka

 

Pølsesnacks

Pølser passer overraskende godt sammen med svisker og aprikos.

 

 

Dette trenger du:
4 bratwurst eller annen valgfri pølse
ca. 150 g chorizopølse
ca. 8 skiver salami eller fårepølse
1 grønn paprika
8 røde cherrytomater
8 aprikoser
8 svisker
Grillpinner (grillspyd)

Slik gjør du:
1. Legg grillpinner i vann i minst 15 minutter, og del de eventuelt i passende lengder med en saks.

2. Del pølsene i fire biter, og tre de på spydet sammen med spekepølse, frukt og grønnsaker. Du velger selv hvilke kombinasjoner du ønsker.

3. Stek de i ovnen på 225 ˚C i cirka 12 minutter, eller stek de i stekepanne ved middels varme.


 

Dadler med bacon

Et sommerlig og spennende måltid.

 

 

Dette trenger du:
8 stenfrie dadler
4 skiver bacon
8 jordbær

Slik gjør du:
1. Ta steinene ut fra dadlene, surr rundt en halv skive bacon.

2. Fest gjerne baconet med en liten tannpirker (uten smak) og legg dem på grillen i cirka 3-4 minutter. Stikk gjennom en cocktailpinne sammen med et jordbær.

LES OGSÅ: Ernæring og læring henger tett sammen. Hvordan spise sunt på studentbudsjett?

 

Butterdeigsnipper

Butterdeigsnipper er en spennende rett som ser like godt ut som det smaker.

 

 

Dette trenger du:
3 chilipølser eller en annen type smaksrik pølse
4 plater butterdeig
1 aspargestopp á 125 g
50 g chevre (hvit geitost)
4 ts sesamfrø eller valmuefrø

Slik gjør du:
1. Kjevle butterdeigsplatene til en og en halv gang sin størrelse. Pensle rundt kanten med vispede egg.

2. Del pølsene i skiver på langs, legg på asparges, pølser og chevre i skiver.

3. Legg over en butterdeigsplate, og trykk langs kanten med en gaffel. Pensle med egg, og strø på frø. Stek på 225 ºC i 12-15 minutter.

LES OGSÅ: Kremede blåskjell, chiliwok, svin tikka i pita, søtpotetsuppe, omelett i pita, kyllingminestrone

 

Spinatwraps

Spinatwraps er perfekt fingermat på sommerkveldene. Enkelt å lage er det også!

 

 

Dette trenger du:
2 fullkorntortillas
4 ss kesam mager, 1 %
100 g frisk spinat
200 g røkt skinke
12 tannpirkere

Slik gjør du:
1. Smør kesam utover tortillalefsene.

2. Legg utover et lag med røkt skinke.

3. Skyll spinaten godt og fordel det over den røkte skinken.


4. Rull tortillalefsene sammen og skjær dem i skiver. Stikk inn en tannpirker i hver skive, så de holder deg sammen.

Vel bekomme!


 

Har du noen gode middagstips som du vil dele med andre studenter? Legg igjen en kommentar!

Se flere ukemenyer fra Studentkokeboka her!