(StudentTorget.no):
Trenger du inspirasjon til hva du skal lage til middag? Her har du sju deilige retter du kan lage.
Tacosuppe
Nok til to personer
Dette trenger du:
400 gr kjøttdeig
1 pose taco spicemix
1 boks tomatbønner
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
1 løk
½ chili
2 fedd hvitløk
Nachos
Revet ost
Rømme
Slik gjør du:
1. Stek først løk, hvitløk og chili. Deretter steker du kjøttdeigen brun.
2. Tilsett spicemix og vann etter anvisnig på pakken. Tilsett tomatpuré og hermetiske tomater. La koke i 30 minutter.
3. Tilsett tomatbønnene og kok i ytterligere fem minutter.
4. Server i dype skåler med revet ost, en klatt rømme og nachochips.
Vegetarpai med spinat og fetaost
|
Foto: Matprat.no |
Nok til fire personer
Dette trenger du:
60 gram smør
100 gram Cottage cheese
2 dl hvetemel
1 pose fersk spinat (200 gram)
1 pk fetaost
2 egg
3 dl melk
Salt og pepper
Revet ost
Salat
Oliven (kan sløyfes)
Slik gjør du:
1. Smuldre smør og mel. Tilsett deretter Cottage cheese. Når dette har blitt til en fast deig pakker du plastfolie rundt og setter den i kjøleskapet i en halv time.
2. Mens deigen hviler setter du på ovnen på 225 grader. Deretter kan du gjøre klart fyllet. Spinaten bør forvelles i noen minutter. Deretter hakker du den i små biter. Skjær fetaost i terninger.
3. Paideigen skal forstekes i 10 minutter. Klem den på plass i formen, deretter prikker du deigen med en gaffel slik at den ikke blåser seg opp under steking.
4. Når paideigen er ferdig med forstekingen legger du på fyllet. Start med spinaten, deretter fetaost. Topp med melke- og eggeblandingen samt revet ost og oliven.
5. La steke i cirka 40 minutter. Server med salat.
LES OGSÅ: Ratatouille, tomatgryte, linsesuppe, tikka lasagne, urtepannekaker og pariserpizza
Hjemmelaget fiskegrateng med bakte poteter
Nok til fire personer
Dette trenger du:
6-8 store poteter
3 torskefileter
3 ss smør
4 ss hvetemel
|
Foto: Godfisk.no |
4 dl melk
2 dl kokt makaroni
2 egg
Salt og pepper
Revet ost.
Smør
Rømme
Råkost
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 250 grader. Vask potetene, skjær små kryss på hver potet slik at de ikke sprekker, legg de i en ildfast form. Potetene skal bakes i en halvtime før fiskegratengen settes inn. Før gratengen settes inn må du redusere varmen ned til 200 grader. Potetene skal stå i ovnen i cirka en time før de er ferdig.
2. Kok makaroni.
3. Lag hvit saus. Smelt smør, rør inn hvetemel. Spe med melk og kok opp. Tilsett salt og pepper. Tilsett torskefileter som er skjært i passende biter (ikke for små). La koke i noen minutter. Tilsett kokt makaroni og eggeplommene.
4. Stivpisk eggehvitene og bland de inn i fiskeblandingen rett før den skal inn i ovnen. Hell i en ildfast form. La steke i cirka 30 minutter.
5. Server med poteter med smør, salt og rømme i tillegg til råkost.
LES OGSÅ: Fiskekaker, Spaghetti med feta, hot hverdagssuppe, helsprø form, kyllinggryte, rekeomelett
Pasta med laks og soltørkede tomater i kremet saus
Nok til to personer
Dette trenger du:
Spaghetti
|
Foto: Matprat.no |
2 laksefileter
1 dl matfløte
5-6 soltørkede tomater i biter
1 liten rødløk
Salt og pepper
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 grader. Legg laksen i en ildfast form, krydre med salt og pepper og la den steke i ovnen i 10-12 minutter.
2. Kok pasta etter anvisning på pakken.
3. Fres løken i en panne til den blir blank. Tilsett fløten og soltørkede tomater. La det stå å putre i noen minutter. Smak til med salt og pepper.
4. Når pastaen er ferdig blander du sausen inn. Skjær laksen i terninger og legg over.
LES OGSÅ: Dette burde du spise for å forbedre konsentrasjonen
Blomkål med hvit saus, bacon og poteter
Nå finner du norsk blomkål i butikken. Det smaker kjempegodt!
Nok til 2 personer
Dette trenger du:
6-8 poteter
1 blomkålhode
1 pk bacon
2 ss smør
3 ss hvetemel
3 dl melk
Slik gjør du:
1. Kok poteter
2. Kok opp vann til blomkålhodet og del det opp i buketter.
3. Lag hvit saus: Smelt smør, rør inn mel og spe med melk. La koke i 5 minutter. Tilsett salt og pepper
4. Stek bacon. Legg bukettene på en tallerken sammen med poteter. Hell hvit saus over og strø over baconbiter.
LES OGSÅ: Rask middag - for hele uken
Pannekaker med blåbær
Hva med å ta deg en tur ut i skogen for å plukke blåbær? Det er sesong for det nå. I tillegg smaker nyrørt blåbærsyltetøy kjempegodt både med og uten pannekaker.
Nok til fire personer
Dette trenger du:
4 egg
|
Foto: Matprat.no |
1 ss sukker
½ dl hvetemel
½ dl sammalt hvete, fin
5 dl melk
Slik gjør du:
1. Bland egg, sukker, mel og melk til en tynn og klumpfri røre. La røren stå å svelle en halvtime før du steker pannekakene.
2. Stek pannekakene. Server med blåbærsyltetøy.
Thaiwok
To porsjoner
Dette trenger du:
300 g renskåret svinekjøtt i strimler
1 løk
1 ss olje
2 ss rød karripasta
1 boks kokosmelk
|
Foto: Matprat.no |
2 gulrøtter i strimler
1 boks babymais
1 paprika i strimler
saft og skall av en halv lime
1 ss soyasaus
1 ts sukker
Slik gjør du:
1. Fres løk og hvitløk i olje til det er blankt. Tilsett karripasta og stek videre i 1-2 minutter. Tilsett kokosmelk, og småkok i 10 minutter.
2. Tilsett gulrøtter og babymais, og småkok i 5 minutter.
3. Stek kjøtt i olje på sterk varme. Ha i paprika, limesaft og -skall, sukker, soyasaus og kjøttet i gryta. La det koke i 1 minutt til sukkeret har løst seg opp.
Server retten med ris eller nudler.