(StudentTorget.no):

Ny uke betyr ny ukesmeny! Denne uken har vi samlet noen innbydende retter som er enkle å lage, og som tar under 20 minutter å lage. 

Her kan du finne alt fra typisk amerikansk cowboymat til portugisisk Picado og en deilig meksikansk tacograteng. 

Alle rettene er hentet fra Matprat.no.

Se om du finner noe som frister!

 

Koteletter med spansk vri

 
Koteletter passer fint til annet enn poteter og brun saus. Her er en spansk variant som er kjempegod og ferdig på noen få minutter.
 
 
Dette trenger du:
 
2 koteletter av svin 
 
1 ss olje til steking
 

 

 
1 ½ båt hvitløk 
 
½ ts salt 
 
En klype pepper 
 
½ rød paprika 
 
½ stk gul paprika 
 
½ stk grønn squash 
 
½ stk rød chili eller spansk pepper
 
½ ss sorte oliven 
 
dl hvitvin eller cider
 
 
Slik gjør du
 
1. Selv om du ikke vil spise fettranden på kotelettene, bør du allikevel ikke skjære den bort før steking, for smakens skyld. Brun kotelettene raskt og dryss over litt salt og grovmalt pepper. Legg dem til side og hold dem varme.
 
2. Del grønnsakene i strimler, og del pepper/chili i biter. Fres grønnsakene raskt i panna og tilsett cider/hvitvin.
 
3. Legg kotelettene over og legg på lokk. La det trekke i ca. 10 minutter.
 
Server med godt brød. 
 
 
 

Cowboymåltid 

 
En ekte Cowboy ville kalt dette en frokost, men hvis man følger norske matvaner vil dette passe bedre som en middag. Enkelt og godt er det uansett! 
 
 

 

 
Dette trenger du:
 
1 pk bacon 
 
2 egg 
 
1 ss margarin til steking 
 
1 boks hermetiske tomatbønner
 
 
Slik gjør du:
 
1. Stek bacon i en varm stekepanne. 
 
2. Stek speilegg. 
 
3. Varm tomatbønnene. 
 
Server med godt brød.
 
 
 

Lompe med kyllingsalat

 
Dette er en kyllingsalat som også kan passe godt med pitabrød og bagetter eller som pålegg til brødskiven. Her er et eksempel med lomper.

 

 

 
Dette trenger du:
 
2 kyllingfileter 
 
¼ finhakket rødløk 
 
evt. litt purre (kan sløyfes) 
 
½ boks hermetiske maiskorn, liten boks 
 
½ rød paprika 
 
ca. 35 g hvitløksmajones 
 
50 g kremost naturell 
 
karri og pepper etter smak 
 
4 lomper
 
 
Slik gjør du
 
1. Skjær kyllingfiletene i biter og stek dem på middels varme med litt salt og pepper. 
 
2. Kutt grønnsakene i passende biter. 
 
3. Bland alle ingrediensene sammen til en salat. Fordel godt med kyllingsalat i lompene og nyt!
 
 
 

Picado

 
Dette er en fyldig og krydret rett fra Portugal. Chili og rødvin setter en ekstra spiss på retten.
 
 
Dette trenger du:
 
250 g biffkjøtt i strimler 

 

 
 
1 ss margarin til steking 
 
½ ts salt 
 
2 båter hakket hvitløk 
 
½ ts chilipasta 
 
½ kjøttbuljongterning 
 
½ dl vann 
 
½ dl rødvin 
 
1 ss tomatsaus
 
Pommes frites
 
 
Slik gjør du
 
1. Legg pommes frites i en langpanne, hell over litt stekeolje og salt, og sett den i stekeovnen.
 
2. Ha margarin i middels varm stekepanne. Tilsett kjøttet, salt, chilipasta og hvitløk. La det steke i 2-3 minutter. Vend kjøttet av og til, og legg det over i et fat. 
 
3. Kok opp vann med buljongterning. Ha i rødvin og tomatsaus. Rør sammen mens det koker i ca. 2 minutter. Hell sausen over kjøttet.
 
 
 

Tacograteng

 
Smaken av taco er synonymt med helg for mange. Her er en spennende variant som kan passe til hvilken som helst dag i uken. 

 

 
 
 
Dette trenger du:
 
300 g kjøttdeig av svin 
 
½ ss margarin til steking 
 
½ pose tacokrydder 
 
½ boks hermetisk ananas i biter, liten boks 
 
1 ½ tomat 
 
½ glass tacosaus 
 
Ca. 60 g hvitost
 
 
Slik gjør du
 
1. Sett ovnen på 225 ºC. Stek kjøttdeigen i en panne, ha på tacokrydder og følg anvisning på posen.
 
2. Fordel kjøttdeig, ananas, og tomater i formen.
 
3. Hell over tacosausen og dryss over revet ost.
 
4. Stek gratengen midt i ovnen i 15 minutter til osten har fått gyllen farge. 
 
5. Serveres med salat og créme fraîche. 
 
 
 

Yuk pin chao mien

 
Kjøttdeig, kyllingkjøttdeig og karbonadedeig passer godt sammen med både nudler og ris og østens spesielle krydder. Veldig enkelt og veldig godt!
 
 
Dette trenger du: 

 

 
 
250 g kjøttdeig 
 
1 ½ dl kjøttkraft eller buljong 
 
1 ts søt soyasaus 
 
1 ½ ss østerssaus (kan sløyfes) 
 
1 ts soyasaus 
 
1 ts maisstivelse (maizena) 
 
½ brokkoli 
 
1 vårløk 
 
1 ts raspet frisk ingefær 
 
100 g risnudler evt. eggenudler
 
 
Slik gjør du
 
1. Brun kjøttdeigen og ha den over i en gryte. 
 
2. Hell over kraften. Bland sammen soyasaus og østerssaus og rør inn maizena. Hell over i gryten og la det koke opp. 
 
3. Rens og del brokkoli i små buketter og del vårløken i 2-3 cm store biter. Fres grønnsakene sammen med revet ingefær raskt i panna og ha over i gryten sammen med kjøttet. 
 
4. Kok nudler etter anvisning på pakken. 
 
 
 

Greske lammeskiver 

 
Høst er lammesesong i Norge, men kan gjerne brukes på flere måter enn de tradisjonelle norske rettene. Her er en spennende variant fra Hellas. 

 

 
 
 
Dette trenger du:
 
½ kg lammelår i skiver 
 
1 ss olje eller smør 
 
1 båt hvitløk 
 
½ ts salt 
 
1 ts tørket timian
 
 
Slik gjør du
 
1. Hakk hvitløk og fres den i 1 ss olje eller smør. Legg den til side, ha mer olje eller smør i panna og stek lammeskivene i 2-3 minutter på hver side. 
 
2. Krydre med timian og legg kjøttet over i en ildfast form. Legg over hvitløken. Stek i ovn på 225 grader i 6-8 minutter. 
 
Server gjerne med gresk salat, tzatziki og ris.

 

God appetitt!

Har du noen gode middagstips som du vil dele med andre studenter? Legg igjen en kommentar!

Se flere ukemenyer fra Studentkokeboka her!