(StudentTorget.no):

Her er en komplett ukemeny med spennende middagsretter til hele uken!

Her finner du blant annet gratinerte pølser, en deilig kremet pastarett, og koteletter med chilibønnegryte.

Alle oppskriftene er beregnet til 2 porsjoner, og er hentet fra Matprat.no.
 
Vel bekomme!
 
 

Mandag - Kyllingburger

 
Kyllingkjøttdeig egner seg veldig godt til å lage hamburgere av. De blir garantert både sunnere og bedre enn halvfabrikatene man kjøper i butikken.
 
 
Dette trenger du:
 

 

 
200 g kyllingkjøttdeig 
 
 ½ ts salt 
 
¼ ts pepper 
 
½ egg 
 
¼ dl vann 
 
1 ss margarin til steking
 
2 hamburgerbrød 
 
Litt grønn salat
 
½ tomat 
 
6 skiver slangeagurk
 
ca. ¼ løk 
 
 
Slik gjør du:
 
1. Ha alle ingrediensene i en bolle eller matprosessor og rør dem lett sammen. Del deigen i fire og form hver del til litt tykke, store burgere.
 
2. Stek burgerne i en middels varm stekepanne i 3-4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekt.
 
3. Server nystekte kyllingburgere i hamburgerbrød sammen med salat, agurk, tomat, ringer og eventuelt med hamburgerdressing eller ketchup.
 
 
 

Tirsdag - Kremet pasta med svinestrimler og pepperoni

 
Pasta og svinekjøtt i en kremet saus med pepperoni som krydder blir en nydelig rett som er rask å lage.
 
 
Dette trenger du:

 

 
 
300 g renskåret svinekjøtt i strimler 
 
100 g pepperonipølse i skiver
 
2 ss olje 
 
1 gul paprika 
 
½ purre 
 
2 båt hvitløk 
 
1 beger crème fraîche 
 
2 ss finhakket frisk kruspersille eller bladpersille
 
2 dl kjøttbuljong (utblandet) 
 
¼ ts pepper 
 
 
Slik gjør du:
1. Kok pasta etter anvisning på pakken og lag sausen imens.
 
2. Stek pepperoniskivene i stekepanna i litt olivenolje sammen med svinekjøttet på middels sterk varme. Legg dette til side.
 
3. Del paprika i staver, purre i ringer og finhakk hvitløk. Surr grønnsakene i litt olje til de blir blanke og myke.
 
4. Ha kjøttet og pepperonipølsene tilbake i panna og tilsett creme fraiche og buljong. La småkoke i 2-3 min. Smak til med pepper, og dryss over persille.
 
 
 

Onsdag - Kyllingpølselapskaus

 
Kyllingpølser i biter, frosne grønnsaker og buljong er alt du trenger. Enkelt og godt!

 

 
 
 
Dette trenger du:
 
4 dl vann 
1 hønsebuljongterning 
300 g røkt kjøttpølse av kalkun 
6 dl dypfryst lapskausblanding 
salt og pepper
 
 
Slik gjør du:
 
1. Kok opp vann tilsatt hønsebuljongterninger. Ha i frossen lapskausblanding og la det koke noen minutter.
 
2. Tilsett pølsebitene og la alt bli varmt. Smak til med salt og pepper.
 
3. Server gjerne med flatbrød eller knekkebrød. Et grønt persilledryss gir også god smak og fin farge til maten.
 
 
 

Torsdag - Koteletter med chilibønnegryte

 
Svinekoteletter kan varieres med alt du måtte ønske av saker og tilbehør. Her er en veldig god variant med chilibønner som lett kan bli en ny favoritt!
 

 

 
 
Dette trenger du:
 
2 nakkekoteletter av svin
 
¼ ts salt
 
en klype pepper
 
1 ss olje til steking
 
½ løk, i grove biter
 
1 gul paprika, i grove biter
 
2 stilker stangselleri, i skiver
 
1 boks chilibønner
 
1 ss frisk kruspersille, finhakket
 
 
Slik gjør du:
 
1. Stek løk, paprika og selleri i en høy stekepanne/gryte med litt olje til grønnsakene begynner å bli møre.
 
2. Hell på chilibønner. La gryten småkoke mens du steker kotelettene. Smak eventuelt til med salt og pepper. Dryss over finhakket persille før servering. 
 
3. Lag små snitt i fettranden, slik at koteletten steker jevnt. Brun kotelettene 2-3 minutter på begge sider i en varm stekepanne med olje. La kotelettene ettersteke på lav varme i ca. 5 minutter. 
 
4. Server de saftige nakkekotelettene med chilibønnegryten og godt brød.
 
 
 

Fredag - Gratinerte pølser

 
Dette er en enkel måte å gjøre pølse i brød til et spennende måltid! Sett fram et utvalg av godt tilbehør slik at alle kan lage sin favoritt.

 

 
 
 
Dette trenger du:
 
4 grillpølser eller annen pølse
 
4 pølsebrød 
 
1 dl revet hvitost 
 
Forslag til tilbehør: Hakket løk, hakket tomat, paprika, chili, agurk, purre, hvitløk, mais, syltet løk, relish, jalapeno, sennep, agurkmix, pesto og rømme.
 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 225 °C. Legg pølser i brød i en ildfast form.
 
2. Strø hakket løk og mais, eller det tilbehøret du har lyst på, over hver pølse.
 
3. Strø over revet ost, og gratiner i ovnen på 225 °C i ca. 15 minutter.
 
 
 

Lørdag - Kyllinglår med byggris og grillet paprika

 
Grillede kyllinglår trenger omlag 20 minutter i ovnen for å bli gjennomvarme. I løpet av den tiden kan du for eksempel lage dette deilige tilbehøret.
 
 
Dette trenger du:

 

 
 
2-4 grillede kyllinglår
 
1 ½ porsjonspose byggris
 
½ glass grillet paprika, hermetisk
 
3 vårløk
 
Dressing:
 
1 dl lettrømme
 
salt og pepper
 
 
Slik gjør du:
 
1. Legg kyllinglår i en ildfast form, og varm dem i ovn på 200 °C i 15-20 minutter. 
 
2. Kok byggris etter anvisning på pakken. 
 
3. Skjær grillet paprika i strimler og vårløk i tynne skiver.
 
4. Ha grillet paprika og 2/3 av vårløken i en bolle sammen med den kokte byggris. Bland godt sammen og smak eventuelt til med salt og pepper.
 
5. Bland resten av vårløken sammen med rømme, smak til med med salt og pepper.
 
 
 

Søndag - Gresskarsuppe med kylling

 
En innbydende, varmende og smakfull gresskarsuppe med biter av kylling er perfekt på kalde vinterdager.
 
 
Dette trenger du:
 

 

 
1 kyllingfilet i terninger
 
300 g gresskar i biter
 
1 ss olje til steking
 
½ hakket rødløk
 
½ ts salt
 
¼ ts pepper
 
1 båt hakket hvitløk
 
½ finhakket rød chili
 
½ ts malt koriander
 
1 ss olje
 
½ l kyllingbuljong (utblandet)
 
saften av ¼ sitron
 
 
Slik gjør du:
 
1. Del gresskaret i to og skrap ut frøene. Skyll gresskaret, det er ikke nødvendig å fjerne skallet. Del i biter.
 
2. Varm 2 ss olje og fres løk, hvitløk og chili til løken er myk og blank. Tilsett gresskarbitene og la dem frese med et par minutter. Hell over kyllingbuljong og koriander og kok opp. La suppen koke i 15-20 minutter, eller til gresskaret er helt mørt. Bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos suppa til den er helt glatt. Tilsett mer vann/kraft om nødvendig. Smak til suppa med salt, pepper og sitronsaft.
 
3. Stek kyllingbitene i middels varm panne til de er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. La kyllingbitene renne av seg på litt tørkepapir. Hell suppa i dype tallerkener og legg kyllingbiter i midten.
 
4. Server med godt brød.
 

Vel bekomme!

Har du noen gode middagstips som du vil dele med andre studenter? Legg igjen en kommentar!

Se flere ukemenyer fra Studentkokeboka her!