(StudentTorget.no):

Ny uke og det er igjen tid for ny ukemeny fra studentkokeboka.

Klokka er stilt tilbake og gradestokken kryper sakte men sikkert nedover. I disse kalde oktoberdager trenger vi ordentlig kost som metter godt og varmer kropp og sjel.

Start uka med en varmende kyllingsuppe, og tjuvstart førjulskosen i slutten av uken!

Alle oppskriftene er hentet fra Matprat.no.

 

Mandag – Kyllingsuppe

Denne uken starter vi med en rett som tar litt lengre tid, men som til gjengjeld gir deg flere middager eller lunsjer som du kan fryse ned til andre travle dager. Tilsetter du litt pasta i suppen, får du også en middag som metter godt og holder fokuset oppe til studiene.

 

Dette trenger du:

 


1/2 stk  grillet kylling (1000 grams råvekt)

1,5 dl  fullkornpasta , gjerne pastaskruer

1 stk løk

1 stk rød paprika

1 ss olje

12 dl vann

2 stk hønsebuljongterning

1 boks hermetiske tomater

1 ss tomatpuré

1/2 ts sukker

200 g brokkoli

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

 

Slik gjør du:

1. Kok opp pasta etter anvisning på pakken.

2. Fres løken med litt olje til den er blank. Tilsett paprika. Ha i buljongterningene og hell over vann og tomatene, la det koke opp. Rør inn litt tomatpuré for å få fin farge.

3. Tilsett kylling, pasta og biter av brokkoli, la det koke opp. Smak til med litt salt og pepper.

God appetitt!

 

 

Tirsdag – Kokt torsk

Fisk hører hjemme i enhver ukesmeny, og tirsdager er for mange den dagen vi spiser fisk. Her går vi for en skikkelig klassiker - kokt torsk med sandefjordsmør. Orker du ikke lage ordentlig smørsaus, kan det også anbefales å bruke smeltet smør med egg - enkelt og veldig godt. Her bruker vi litt sitron både til agurksalaten og til fisken. Ta vare på resten, den kan du bruke til middagen i morgen.

 

Dette trenger du:

 


1 torskefilet (gjerne frossenfisk)

Liten klype salt til vannet

Agurksalat:

1/4 stk agurk

1/2 ss  vann

1/4 ss  sukker

1/2 ss  eddik, 7 %

Litt salt og hvit pepper (om du har)

Sandefjordsmør:

50 g  smør, i terninger

½ dl kremfløte

1/4 ss  frisk kruspersille, hakket

1/4 ss sitronsaft

Litt salt og pepper

2 poteter (eller så mange du pleier å spise)

1 sitronbåt

 

Slik gjør du:

1. Sett over potetene til koking.

2. Bland sammen eddik, vann, sukker, salt og pepper. Bruk en ostehøvel til å skjære agurken i tynne skiver, og legg skivene i laken.

3. Kok opp fløten (forsiktig så det ikke koker over), til det er cirka halvparten igjen i kasserollen. Ta av platen og tilsett smør i terninger. Pisk inn smøret sammen med hakket persille og smak til med sitron, salt og pepper.

4. Kok opp vann. Tilsett torskefileten og la det trekke i cirka 10 minutter. Fisken skal ikke kokes, og den er ferdig når den flaker seg, eller slipper lett fra beinet.

Vel bekomme!

 

 

Onsdag – Pølse- og spinatpasta

Spinat er en vitaminbombe, og er du ikke fan av å fråtse spinatblader alene, bland det sammen med denne pastaretten. Her har vi laget en enkel, men smakfull saus, og toppet med pølser og pasta. Bon appetitt!

 

Dette trenger du:

 


1 stk røkt kjøttpølse, grillpølse eller chilipølse

1/2 ss margarin/olje til steking

Penne eller annen pasta, nok til en porsjon

1/4 pk  dypfryst spinat

1 ss seterrømme

1/4 ss sitronsaft

Litt salt og pepper

 

Slik gjør du:

1. Fjern skinnet fra pølsen og kutt det i biter. Stek de i en panne til de er gyldne.

2. Kok opp pasta etter anvisning på pakken. Hell av vannet og kjapt tilsett spinat og de andre ingrediensene. Rør om til det er gjennomvarmt.

3. Server sammen med pølsebitene og litt salt og pepper etter smak.

 

 

Torsdag – Svin med bernáise

Bacon er nesten som poteten, kan omtrent brukes til alle middagsretter om du bruker fantasien. Her har vi blandet kjøttdeig med bacon for litt mer smak, sammen med tomater så fungerer det ypperlig. Server med ris og bernáise saus og du har middag på null komma niks.

 

Dette trenger du:

 



 

100 g kjøttdeig av svin

1/2 ss margarin/olje til steking

1/4 pose béarnaisesaus

Ris til én porsjon

Liten håndfull kuttet purre

1/2 stk tomat

25 g bacon


Slik gjør du:

1. Lag bernáisesaus etter anvisning på pakken. Kok opp ris.

2. Skjær purre i ringer, og tomater i biter.

3. Stek kjøttdeig og bacon sammen i en panne, med litt margarin eller olje. Tilsett purre mot slutten av steketiden, og la den bli myk.

4. Ha i tomater og hell over saus. Bland alt sammen, og server med ris.

 

 

Fredag – Kylling i pita

Pitabrød kan fylles med så mangt, og ikke bare brukes til kebab. Gå for en variant med kylling, grillede grønnsaker og grovt pitabrød, og du har en sunn og mettende middag på fredag. Ikke tar det særlig lang tid å lage heller.

 

Dette trenger du:

 


150 g kyllingfilet

1/4 ss olje

Litt salt og pepper

Fyll:

1/2 stk rød paprika

1/2 stk gul paprika

1/4 stk grønn squash

1/2 stk løk

1/4 ss olje

Litt salt og pepper

1 stk fullkorns pitabrød

25 g ferdigkuttet salatblanding

 

Slik gjør du:

1. Del paprika, løk og squash i strimler. Legg grønnsakene på et ark aluminiumsfolie. Ha på olje, salt og pepper. Stek pakken med grønnsaker i 8-10 minutter på 200 grader, til grønnsakene er gyldne.

2. Del kyllingfileten i to på langs. Stek med olje i en panne med salt og pepper, cirka 2 minutter på hver side. Etterstek på lavere varme i cirka 2-3 minutter.

3. Varm opp pitabrødet i ovnen til de er varme. Ha i salat, grønnsaker og kyllingfilet.

Server gjerne med litt dressing om du har!

Vel bekomme!

 

Lørdag – Tacograteng

Hva med en liten vri på tacomiddagen? Denne er gratinert i ovnen og metter mange. Inviter venner på besøk denne lørdagen før dere drar ut på byen eller blir hjemme og koser dere med film.

 

Dette trenger du:

 



 

600 g kjøttdeig av svin

1 ss margarin til steking

1 pose tacokrydder

1 boks hermetisk ananas i biter, liten boks

3 stk tomater

1 glass tacosaus

125 g revet hvitost

 

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 225 grader.

2.  Stek kjøttdeigen i en panne og tilsett tacokrydder mot slutten av steketiden. Sjekk anvisning på posen.

3. Legg kjøttdeig, ananas og tomater i en ildfast form. Hell over tacosaus og revet ost på toppen.

4. Stek gratengen på midterste rille i ovnen, i cirka 15 minutter eller til osten er gylden.

Server tacograteng med rømme og litt salat!

 

Søndag – Medisterkaker med blomkålstuing

Butikkhyllene har begynt å fylle seg opp med julegodteri, og vi er ikke i november engang. Men, det er ingen synd å tyvstarte litt på julematen, hva med medisterkaker til middag? Kos deg med et realt måltid denne søndagen!

 

Dette trenger du:

 



 

250 g medisterfarse, halv pakke

Litt melange til steking

100 g blomkål

75 g rosenkål

1/4 pose hvit saus

 

Slik gjør du:

1. Form medisterkaker ved hjelp av en spiseskje. Stek de gyldne et par minutter på hver side. Etterstek på svak varme i 2-3 minutter. Kutt ett snitt i en kake for å se at de er gjennomstekte.

2. Del blomkål i buketter og rosenkål i to. Kok opp til de er lett møre og hell av vannet.

3. Lag hvit saus etter anvisning på pakken, tilsett blomål og rosenkål.

4. Server med medisterkaker og gjerne litt tyttebærsyltetøy om du har.

 

Vel bekomme!

Har du noen gode middagstips som du vil dele med andre studenter? Legg igjen en kommentar!

Se flere ukemenyer fra Studentkokeboka her!