(StudentTorget.no):

Å tenke kreativt på kjøkkenet kan være en utfordring i en hektisk studiehverdag. Har du et par basisingredienser i huset derimot, kan du enkelt lage mange enkle retter.

Denne uken har vi satt sammen en meny med fokus på kjøttdeig. Denne basisvaren kan brukes i et uendelig utvalg av retter og ikke bare til taco eller pasta bolognese. I tillegg får du ofte kjøttdeig på tilbud, så fyll opp fryseren slik at du alltid har   basisingredienser for hånden når du trenger det.

God uke!

 

Mandag – Tomatsuppe med kjøttboller

Vi starter uken med en litt mer spennende variant av den klassiske tomatsuppen. Denne er med både kjøttboller og pasta, du trenger dermed ikke spise brød til for å bli mett. Oppskriften rekken til fire porsjoner, så frys ned eller spis til middag en annen dag du har dårlig tid.

 


 

Dette trenger du:

200 g medisterfarse

1 pose tomatsuppe 

1 boks hermetiske tomater 

2 dl pastaskruer 

3 dråper  tabasco 

 

Slik gjør du:

1. Bruk en teskje og form medisterdeigen til små kjøttboller.

2. Lag tomatsuppe etter anvisning på pakken. Tilsett hermetiske tomater, pastaskruer og kjøttboller, la det koke videre på svak varme i cirka 8-10 minutter.

3. Smak til med tabasco.

Vel bekomme!

 

Tirsdag – Nudler med kjøttdeig

Nudler er ikke et ukjent fenomen for studenter og ikke kjent for å være spesielt sunt heller. Men tilsetter du litt grønnsaker, kjøtt og saus, har du med ett en mye sunnere middag og en god unnskyldning for å spise nudler litt oftere.

 


 

Dette trenger du:

100 g kjøttdeig av svin eller karbonadedeig

1/2 ss margarin eller olje til steking

1 pk nudler

1/2 pk frosne wokgrønnsaker, eller andre grønnsaker

1 båt hvitløk

1 ss soyasaus

 

Slik gjør du:

1. Brun kjøttdeigen i en stekepanne med litt olje i to omganger til det er gjennomstekt.

2. Kok opp vann og bruk en damprist til å dampe grønnsakene i cirka 2 minutter. Tilsett de i stekepannen og stek sammen med kjøttdeigen i 1-2 minutter med litt olje.

3. Kok opp nudler etter anvisning på pakken.

3. Bland nudler, grønnsaker og kjøttdeig. Tilsett soyasaus og kraften fra pannen.

 

Onsdag – Pastasalat med kjøttdeig og pesto

Salat kan enkelt bli litt mer innbydende enn fór til kaninen. Sleng sammen litt kjøttdeig og pasta, sammen med litt ost og pesto og du har en spennende og mettende salat.

 


 

Dette trenger du:

100 g kjøttdeig eller karbonadedeig

Litt salt og pepper

1/2 ss flytende margarin til steking

1 dl pasta

1/4 pk ruccula, vasket og revet

1/4 stk rødløk i tynne skiver

1 1/2 ss pesto

1/2 ss pinjekjerner eller blandete frø 

 

Slik gjør du:

1. Brun kjøttdeigen i en panne med litt margarin i to omganger til det er gjennomstekt. Krydre til med salt og pepper.

2. kok pasta etter anvisning på pakken. Skyll i kaldt vann og la det renne av.

3. Bland sammen salaten med dressing og pinjekjernene. Tilsett pasta og kjøttdeig.

God appetitt!

 

Torsdag – Varm bulgursalat

Bulgur er knust hvetekorn og et fint alternativ når du er lei av poteter og pasta. I tillegg er det høyt med fiberinnhold og metter godt. En lun bulgursalat er ikke å forakte når du ønsker en middag som varmer men som også er sunn.

 

 

Dette trenger du:

100 g renskåret svinekjøtt i strimler , i strimler

1/4 ss olje

Litt salt og pepper

1/4 stk finhakket løk

1 båt hakket hvitløk

1/4 boks tomatpuré, liten à 120 g

1 stk hønsebuljongterning

2 dl vann

1 dl fullkornsbulgur

1/4 ts sukker

Cirka 30 g babyspinat

 

Slik gjør du:

1. Brun strimlet kjøtt i en varm panne i to omganger til det er gjennomstekt. Krydre til med salt og pepper. Sett kjøttet til side og pakk det inn slik at det holdes varmt.

2. Fres løk og hvitløk sammen med olje, tilsett tomatpuré og fres videre i cirka 2 minutter. Bland ut buljongterningen i varmt vann før du tilsetter det i pannen. La det koke opp.

3. tilsett bulgur i pannen og la det koke videre i cirka 10 minutter, eller til det er ferdig i følge pakken.

4. Vend inn spinat mot slutten av koketiden. Smak til med salt, pepper og litt sukker. Bland alt sammen og servér med kjøtt.

 

Fredag – Bruschetta

Hvorfor ikke starte helgen med en utrolig enkel og smakfull middag? Bruschetta blir vanligvis servert som forrett eller som tapas, men er såpass godt at man like så greit kan spise det til middag. Lag en stor porsjon og fråts i vei. God helg!

 


 

Dette trenger du:

200 g spekeskinke, eller annen skinke 

4 skiver lyst brød 

2 ss olivenolje 

2 stk finhakket tomat 

1/2 stk finhakket rødløk 

1 stk finhakket avokado 

1 båt hvitløk 

2 ss frisk basilikum 

1/2 dl olivenolje 

1/2 ts salt 

1/2 ts pepper 

 

Slik gjør du:

1. Varm olje i en panne og stek brødet til det er sprøtt og gyllent. Pass på at det ikke blir for varmt og svir seg.

2. Bland sammen finhakket tomater, avokado, hvitløk, løk, basilikum og olivenolje i en bolle.

3. Legg en skive spekeskinke på brødet og fordel salsa på toppen.

Vel bekomme!

 

Lørdag – Omelettburger

Hva med en alternativ burger? Omelettburgere lages på såpass kort tid at du kan bruke lørdagen til noe annet enn å stå i stekeos.

 


 

Dette trenger du:

1 stk hamburgerbrød, gjerne grov 

2 skiver bacon 

Omelettrøre:

2 stk egg 

2 ss vann 

1/2 ts salt 

1/4 ts pepper 

1/2 stk tomat 

5 skiver agurk 

3 stk salatblad  

 

Slik gjør du:

1. Kutt bacon i biter og stek det nesten ferdig i en stekepanne.

2. bland sammen alle ingrediensene til omeletten og hell blandingen over baconet. Samle røren i midten av pannen når det begynner å stivne, slik at du får en omelett på størrelsen med en burger.

3. Legg omeletten i et hamburgerbrød og tilsett grønnsaker og eventuelt dressing.

 

Søndag – Svinnende kjærlighet

Denne har vi hatt i ukemenyen tidligere, men en såpass god middag fortjener en reprise. Potetstappe og kjøtt, kan det bli bedre? Avslutt helgen med en skikkelig kosemiddag.

 



 

 

Dette trenger du:

100 g kjøttdeig av svin eller kylling 

Cirka 25 g bacon 

75 g frisk sjampinjong 

25 g purre 

1/2 ss margarin eller olje til steking

1/2 pose potetmospulver 

1/2 dl hvitost

  
Slik gjør du:

1. skjær bacon i biter, purre i ringer og sopp i skiver. Stek kjøttdeig, bacon og sopp i en stekepanne til kjøttdeigen er gjennomstekt. Tilsett purre og stek videre i cirka 2 minutter til purren er blank.

2. Lagpotetmos etter anvisning på posen. Rør inn revet ost.

3. Spises med en gang.


God appetitt!

Har du noen gode middagstips som du vil dele med andre studenter? Legg igjen en kommentar!

Se flere ukemenyer fra Studentkokeboka her!