(StudentTorget.no):

Det sies at egg er en ernæringsfysiologs drøm. De er proppfulle av alle vitaminer og mineraler vi trenger, bortsett fra vitamin D. Jeg for min del får aldri nok av egg og jeg elsker dem spesielt i denne frittataoppskriften.
 
Spinat, tomat, potet, gresskarfrø og løk gjør denne nordiske frittataen til et balansert og godt måltid. Dette er en av mine favorittoppskrifter til dager hvor jeg vet jeg trenger mer energi på jobb eller har hatt en lang dag.
 
Frittata er en tykk Italiensk omelett fylt med masse deilige godsaker. Dette er et superenkelt måltid som alle burde spise mer av, til og med barn. For å lage en frittata trenger du i hovedsak èn ting; egg – og mye av det. For en medium høy frittata for fire personer trenger du åtte egg, men ønsker du den høyere må du ty til flere. Frittata er en super måte å bruke restemat i kjøleskapet, eller hva nå enn du måtte ha liggende.
 
For å lage denne nordiske frittataen valgte jeg å bruke nordiske ingredienser med inspirasjon fra den italienske. For å redusere matavfall og pengebruk valgte jeg å bruke det jeg hadde liggende i kjøleskapet, noe som ga den et ostelokk av parmesan og brie. Denne nordiske frittataen består av spinat, tomat, potet, løk, gresskarfrø, parmesan og brie.
 

Therese Elstad, matblogger

Therese Elstad (26) er fast bidragsyter til Studentkokeboka. Hun har studert ernæring ved Universitetet i Agder og Queensland University of Technology i Australia. I dag driver hun bloggen The Baked Apple, hvor hun fokuserer på skandinavisk matkultur med lokale, sesongbaserte matvarer og oppskrifter – som skal inspirere til en bærekraftig og bedre livsstil. Les flere av Thereses oppskrifter på The Baked Apple, og følg henne på Facebook, Instagram og Twitter.

 

Dette trenger du:

(4 porsjoner)
  • 1 hakket løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 200 gram kokte poteter, delt i små terninger
  • 2 store tomater
  • 200 gram spinat
  • 8 piskede egg
  • Salt
  • Pepper
  • 1 håndfull gresskarfrø
  • 2 håndfuller revet parmesan
  • Et par skiver brie
 
 

Slik gjør du:

  • Hakk løk og hvitløk, og stek i en stekepanne til den blir gyllen
  • Tilsett poteter, tomater og spinat
  • Pisk eggene sammen med salt og pepper, og hell over grønnskaene
  • Strø gresskarfrø og parmesan på toppen
  • Tilsett et par skiver brie
  • La det steke på lav varme i 30-40 minutter
  • Retten er klar til servering når eggmiksen er fast
 

Klikk her for flere oppskrifter fra Studentkokeboka