Høsten er her, og plutselig frister det veldig å kose seg inne med en kopp kaffe med noe "attåt", hvorfor ikke teste bakeegenskapene dine, og inviter medstudenter over. Det blir garantert en hit.

Vil du glede kollokviegruppen din litt ekstra, eller kanskje medstudentene på lesesalen. Eller rett og og slett trenger en unnskylding for å invitere studievennene dine hjem til deg?

Hva passer vel bedre enn å bake en kake. Det er koselig nå som høstmørket er på god vei, og vil helt sikkert satt veldig pris på av de som er så heldig å få smake på baksten.

Her presenterer vi tre enkle og usannsynlige gode kaker som gjør studenthverdagen bedre for deg og vennene dine.

«Det en selv baker, er det som best smaker» lyder et nordisk ordtak. Nå når høstdagene kommer; Finnes det noe hyggeligere enn å bruke noe av høstfruktene på kakebaking og invitere venner på besøk? Neppe.

Gullgod gulerotkake

Dette trenger du:

4 egg
3 dl sukker 
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1,5 dl olje (ikke oliven)
4-5 dl gulerot

Topping:

1 pk Philadelphia
4 dl melis
50 g smør
2 ts vaniljesukker
1 dl kokkosmasse  

Slik gjør du:

Pisk egg og sukker sammen, tilsett deretter alt det tørre i tillegg til oljen og guleroten. Kaken stekes  på 160 grader i 30-40 minutter.
Når kaken er ute av ovnen pisker du sammen ingredisene til toppingen, og smører på kaken når den har fått avkjølt seg. Velbekomme!


 

Blåbærsjokoladekake

Dette trenger du:
200 g smør
5 dl sukker
4 egg
3 dl hvetemel
8 ss kakao
3 1/2 dl blåbær (ferske eller frosne)

Slik gjør du:

Smelt smør. Visp sammen egg og sukker. Tilsett deretter det tørre. På slutten rører du inn blåbærene forsiktig.  Stekes i en liten smurt kakeform på 175 grader i 30-45 minuter.

 

Lun eplekake
4 syrlige epler
5 ss sukker
200 g smør, romtemperert
4 egg
2 ss malt kanel 
200 g sukker 
1 ts bakepulver
170 g hvetemel
2 ss perlesukker

Slik gjør du:

Skrell eplene og del opp i båter.
Bland eplebåtene med sukker og kanel før du starter på deigen, slik at de får «maritert» seg litt i blandingen. Deretter pisker du sammen smør og sukker til en hvit og luftlig deig, Tilsett eggene og det tørre.

Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm eller mindre i diameter. Stikk halvparten av eplebåtene med den tynne siden ned i deigen. Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplene med den tynne siden ned i deigen. Strø på perlesukker.
 Stekes på 180 ºC. I omkring 50 min
 
 Serveres gjerne lun med vispet kremfløte eller vaniljeis.

LES OGSÅ: Matpakketips for studenter: Økonomiske, sunne og tidsbesparende nistetips

 

Sosial sjokoladekake 



(langpanne)

Dette trenger du:
400 g margarin
4 ½ dl vann
8 ss kakao
9 dl farin
1 beger lettrømme
9 dl hvetemel
2 ts natron
1 ts salt
4 egg

Slik gjør du:

Smelt margarin sammen med vann og kakao i en kjele. Slå av varmen og bland inn resten av ingrediensene mens kjelen står på platen. Kaken stekes på stekes på 180-200 grader i cirka 30 min.

 

Glasur
100 g margarin
6 ss melk
1 ts vaniljesukker
350 g melis
4 ss kakao

Slik gjør du:

Smelt margarin, tilsett melis, kakao, vaniljesukker og melk til en fast glasur. 
 

 

 SJEKK UT DISSE NETTSIDENE FOR FLERE KAKEOPPSKRIFTER:

Passion for baking

Villa perlesukker

Det søte liv

Trines matblogg

Søta saker