(StudentTorget.no):

Helga er over og hverdagen kaller. Har du tenkt på hva du skal ta til middag den kommende uka?

Vi har fått hjelp av Bente Hoseth, som er en av de fire damene bak Hybelkokeboka. Boka ble til som en bacheloroppgave for de fire avgangsstudentene ved Høyskolen i Harstad i fjor.  

De fikk ideen om å lage en kokebok for studenter. De hadde nemlig sett seg lei på at alle oppskriftene gjerne er for to til fire personer.

Her kan du lese mer om Hybelkokeboka

Her er ukemenyen. Velbekomme!

Mandag

Vikingburger


Dette trenger du:
1 steinbitkarbonade
1 ss margarin
1 hamburgerbrød
1 neve ruccola
1 ss rømme
1 ss majones
½ fedd hvitløk

Slik gjør du:
1. Sett stekovnen på 200 grader.
2. Hakk eller press hvitløken. Bland hvitløk, rømme og majones til aioli.
3. Smelt margarin i stekepannen på litt over middels varme. Stek steinbitkarbonaden i cirka to miutter på hver side. Legg hamburgerbrbødet i ovnen og varm det i cirka to minutter.
4. Smør aioli på hamburgerbrøder, legg på ruccola og steinbitkarbonaden. Voila!



Tirsdag

Bondeomelett

Dette trenger du:

2 egg
1 ss margarin
3 ss melk eller vann
¼ løk
2 sjampinjonger
6 biter fetapst
3 skiver påleggsskinke
Salt
Pepper

Slik gjør du:
1. Skjær løk og sjampinjong i biter. Stek på middels til sterk varme til de er gylne.
2. Visp sammen egg, melk/vann, ½ klype salt og ½ klype pepper. Hell eggeblandingen over grønnsakene. Skru ned til litt under middels varme. Stek i fem minutter.
3. Kutt skinken i biter og fordel den og fetaosten over omeletten. Sett på lokk og la omeletten stå i fem minutter, eller til egget har stivnet.

LES OGSÅ: Ukemeny: Hel-, halv- og u-norsk


Onsdag

Fisk med smørstekte grønnsaker

Dette trenger du:
1 torskefilet
2 ss margarin
1 gulrot
2 poteter
¼ løk
1 ss rømme
Salt
Pepper

Slik gjør du:
1. Skrell gulrot, potet og løk. Skjær alt i tynne skiver.
2. Smelt margarin på middels varme og legg i grønnskaene. La det hele steke i 20 minutter eller til grønnsakene blir myke. Skru opp varmen mot slutten av steketiden for å få gyllen farge på grønnsakene. Legg grønnsakene på en tallerken.
3. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den på middels til sterk varme i tre minutter på hver side.


 

Torsdag

Lofotpanne

Dette trenger du:

1 steinbitkarbonade
1 bukett brokkoli
1 stor potet
1 gulrot
5 cm purreløk
1 ss margarin

LES OGSÅ: Gyros, pizzasnurrer, asiatisk laks, kjøttkaker, kylling i karri

Slik gjør du:
1. Skrell potet og gulrot. Skjær purre, potet og gulrot i tynne skiver eller staver, og brokkolien i små buketter.
2. Sett stekepannen på middels til sterk varme og ha i margarinen. Legg potet og gulrot i stekepannnen og stek i fem minutter. Legg så brokkoli, purre og steinbitkarbonaden sammen med potet og gulrot. Stek alt i fem minutter

 

Fredag

Tacotallerken


Dette trenger du:
150 g kjøttdeig
1 ss olivenolje
2 ss tacopulver
¼ isbergsalat
3 cm agurk
¼ paprika
2-3 ss mais
1 tomat
¼ løk
1 stor neve nachochips
2 ss tacosaus
2 ss rømme
30 g revet norvegia

Slik gjør du:
1. Ønsker du å varme nachochipsen starter du med å skru på stekovnen (se på pakken).
2.  Sett kokeplaten på sterk varme. Hell olivenolje i stekepannen og stek kjøttdeigen samtidig som du hakker den godt. Dryss over tacopulver og tilsett ½ dl vann. Skru ned platen og la det småkoke mens du kutter grønnsakene.
3. Skjær isbergsalat, agurk, paprika, tomat og løk i strimler.
4. Fordel kjøttdeigen , grønnsakene, tacosausen, rømmen, norvegia og nachochips side ved side på en stor tallerken.

LES OGSÅ: Ukemeny: En kulinarisk reise

 

Lørdag

Pitapizza

Dette trenger du
:
2 pitabrød
2 ss ketsjup
100 g kjøttdeig
To never raspet ost
Pizzakrydder
1 neve ruccola
1 tomat

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Stek kjøttdeigen i passende biter.
3. Fordel 1 ss ketsjup og kjøttdeig på hvert pitabrød.  Strø over pizzakrydder og ost. Stek til osten har fått en gyllen farge, ca ti minutter.
4. Server med ruccola og tomatskiver.


Søndag

Biff med fløtegratinerte poteter

Dette trenger du:

1 biff
2 ss olivenolje
2 poteter
1 dl fløte
1/3 fedd hvitløk
½ ts salt
Pepper
30 g revet norvegia

LES OGSÅ: Meksikansk form, jambalaya, karbonader, potettortilla, kjøttboller, fiskegryte, kyllingsalat

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175 grader.
2. skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Bland sammen fløte, hvitløk, salt og pepper. Legg potetene i ildfast form og hell over fløteblandingen. Strø over osten. Stek potetene på nederste rille i 35 minutter. Ta formen ut av ovnen og la den hvilke i fem minutter.
2. Mens potetene står i ovnen steker du biffen. Hell olje i stekepannen og sett platen på medium til sterk varme. Stek biffen i tre minutter på hver side. Pass på at den ikke brennes. Dra stekepannen til side og la biffen hvile i noen minutter.
4. Lag en enkel salat av grønnsakene du har i kjøleskapet.

LES OGSÅ: Dette burde du spise for å forbedre konsentrasjonen

Siden det er søndag er det også lov til å skeie ut med dessert:

Varme sjokoladepærer
Dette trenger du:

1 hermetisk pære
2 kuler vaniljeis
½ dl fløte
½ ts sukker
1 bit sjokolade


Slik gjør du:
1. Legg pæren i en liten ildfast form med en sjokoladebit på toppen. Varm den på 200 grader i stekovnen til sjokokoladen er smeltet. Ta den ut og legg deni  en skål.
2. Legg to iskuler ved siden av pæren og pynt med krem. Og vips så har du en nydelig dessert.