(Campus):
Den trauste matpakken trenger slett ikke være så traust. Bakeverkstedet Godt Brød forteller deg hvordan du kan lage deg en god matpakke, og samtidig få i deg næringsstoffene du trenger.
Vekkerklokka skriker, du gnir søvnen ut av øynene, og skolen kaller. Økonomien er dårlig, og du tenker du bør smøre med deg matpakke. Men tanken på tørre brødskiver med svett gulost og tørr salami innpakket i bakepapir, gjør at du bruker opp de siste pengene i kantina.
Slik trenger det ikke være. På studentbudsjett lønner det seg utvilsomt å smøre med seg en frisk og sunn matpakke. Du sparer penger på det, og trolig tar det kortere tid enn å stå i en kantinekø.
Matpakken som tradisjon i Norge strekker seg fra 1930-tallet. Ordet matpakke kom på tredjeplass da tv-programmet «Typisk norsk» kåret typiske norske ord blant seerne. Godt Brød ble for første gang åpnet i Bergen i 1995. Gründeren som startet bakekjeden, ønsket å bruke økologiske varer.
|