Fortvil ei, nye studenter! Vi har vært der, og aner råd.

 

Det er duket for fadderuke, inndrikking, kollokviegruppedannelse, og etableringsfasen for kjennskap og vennskap er i gang. I frykt for å måtte tilbringe fredagskveldene med Anne Grosvold, kaster du deg ut i fadderuken tettpakket med fyll og fanteri. Faren er overhengende for at de første ukene forfølger deg videre i semesteret. Når bakrusen innhenter deg med tredje purring på pensum, oppvasken står i taket, studielånet ligger igjen i baren, og oversikten er like fraværende som mors lune kjøkken – vent litt med å panikkmelde deg av studiet, og utvide sommerjobben hos samvirkelaget til heltidsjobb. Klikk deg heller inn på StudentTorget.no, bla opp i Campus, så finner du oversikten du ikke har.

 

Utfordringene du ikke er alene om

Det er bare taket som står mellom ambisjonene og skyene ved semesterets første forelesning. Selv speider du skrekkslagent utover en forsamling tilsynelatende uknuselig selvsikre medstudenter. En rekke skjeggete pensumnisser sender strenge blikk fra boken, og truer med sanksjonering av uforstående studenter. Veien fra Kants kategoriske imperativ, til karrieren som leder for verdensbanken, vinnende advokatfullmektig, eller gåteknekkende kvantefysiker, synes uframkommelig. Det hjelper lite at medstudentene diskuterer forberedt, ivrig og velartikulert med foreleseren, mens de rynker brynene i kritisk, verdensvant visshet.

Nedtrykt og på gråten av hjemlengsel, følger du duften av nytraktet kaffe mot en av lærestedets mange, bugnende kaffebarer. Og der, på bordet midt mellom en Le Monde-lesende brillefrans, og en ivrig noterende studine, åpenbares en herlighet i papir, løsningen på dine sorger, et fellesskap i ensomheten: En splitter ny utgave av studentmagasinet Campus!

Du er ikke alene, tenker du seirende, mens du blar fram gode råd om alt fra hvordan gjøre hybelen til et mer levelig sted, til råd om å gjennomføre eksamen med glansfull stil. Du finner endatil en artikkel som, med skremmende like referanser til egen sinnsstemning, skriver treffende om sedvanligheten ved frynsete selvtillitt i møte med studiehverdagen.

Flere har før deg tråkket uskolert opp kunnskapens sti, og nådd målet trass i nybegynnerens famlende, ramlende og høyst svimle skritt. Selv de tilsynelatende høyhattede, hornbebrillede Erasmus Montanusene, med bøker fulle av streker, notater og velbrukte bokmerker har begynt en gang.

Hjelpen er nær

På StudentTorget.no og i Campus finner du erfaringene du enda ikke har gjort deg, for vi har gjort dem før deg. Så fatt mot, og høst litt hjelp på veien mot suksessgjennomføring av studiet!

Studiestarthilsen fra
StudentTorget og Campus

20 % rabatt på menger av pensum

Adlibris gir 20 % rabatt på menger av pensum (Gjelder ikke fastprisede bøker utgitt i 2018)
Pensumgaranti - Finner du ikke pensumboka? Få gavekort Les om pensumgarantien

Registrer deg som studentkunde og få alle fordelene med å være Adlibris studentkunde:
- Alltid fri frakt
- Alltid maks rabatt og lave priser
- Mulighet til å dele opp betalingen
- Velg blant Norges og Nordens største bokutvalg
- Billig studiemateriale


Register deg som studentkunde


Sjekk også ut disse studentrabattene:


- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- IF Skadeforsikring - Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 10 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser