(StudentTorget.no):

Hos FMC Technologies på Kongsberg jobber ti studenter med å utvikle morgendagens løsninger for olje- og gassbransjen. Studentene i årets trainee-program kommer fra Norge, Kina og Indonesia. De er nøye valgt ut på bakgrunn av kunnskap og gode akademiske resultater.
 
FMC Technologies opererer i en bransje som er i konstant teknologisk utvikling. Det er derfor svært viktig for selskapet å ansette de mest kompetente menneskene. 
 
- I programmet får studentene bryne seg på problemstillinger som selv erfarne ingeniør finner utforende og resultatene bruker FMC Technologies videre i sitt tekniske arbeid. I tillegg får studentene en minneverdig sommerjobb som blir en viktig referanse for dem senere i karrieren, sier Brede Thorkildsen, som er ansvarlig for trainee-programmet.

Summer Trainee Technology Program 2014 (STTP) er FMC Technologies’ sommerprogram for unge, lovende studenter innen ingeniør- og realfag, men de har også stillinger innen økonomi, administrasjon og kommunikasjon. Programmet går over ti uker hver sommer, og har til hensikt å gi selskapet nye perspektiver på de mange utfordringene man møter innen subsea olje og gassutvinning. 

Studentene får tilgang til alle de ressurser bedriften rår over, og leverer hvert eneste år nye løsninger. Bedriften leverer teknologi som skal anvendes i et krevende miljø, og trainee-programmet har hvert år presentert løsninger som har flyttet grenser på havbunnen.
 
- Vi får bruke kunnskapene vi allerede har sammen med den nyeste teknologien til å løse utfordringer som er helt nye for oss, sier masterstudenten Wenzhe Zhang. 
 
- Og vi lærer selvfølgelig masse, supplerer Jens Harald Seiertun, som studerer ved NTNU i Trondheim.
 
Trainee-programmet avsluttes den 15. august, med at studentene leverer omfattende forskningsrapporter og presenterer resultatene sine foran de mest erfarne ingeniørene hos FMC Technologies. 
 

LES OGSÅ: Slik får du verdifull erfaring på rekordtid

Sykepleierstudent på 2. eller 3. året?

Akershus Universitetssykehus søker deg som har lyst på sommerjobb innen pleietjenesten i de somatiske divisjoner/klinikker.

Vi har sommervikariater av varighet på fire uker eller mer, og har behov for vikarer med ulik kompetanse og fagbakgrunn. Les mer om våre stillingene her

Sjekk ut disse studentrabattene:

- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 12 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser
- Lensway gir studentrabatt: 10 % på linser og 15 % på solbriller