(StudentTorget.no):

Onsdag denne uken ble asylavtalen mellom regjeringspartiene, Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Venstre fremlagt. 
 
Norsk studentorganisasjon (NSO) er veldig positive til at Stortinget fremmer utdanning som et viktig virkemiddel for en god asyl- og flyktningepolitikk. 
 
– Vi er fornøyde med at utdanning løftes som en viktig del av integreringsarbeidet. Studenter ved norske utdanningsinstitusjoner er en verdifull ressurs for å ta i mot mennesker på flukt som har avbrutt utdanningen sin eller som ønsker å starte å studere. Dette må være en felles innsats mellom flere, og studentene ønsker å være en del av det, sier leder av NSO, Therese Eia Lerøen. 
 
Flertallet på Stortinget ønsker nå å legge til rette for at lærerstudenter skal kunne undervise for å kunne bidra til tilbudet om norskopplæring, støtte opp om universiteter og høyskolers arbeid for å sikre at flyktninger som har fått avbrutt sitt utdanningsløp kan få fortsette sin utdanning og gjennomgå eksisterende ordninger for godkjenning av utenlands utdanning. 
 
– Vi må alle bidra for å sikre et godt mottaksapparat ved norske universiteter og høyskoler. Vi oppfordrer studenter i hele landet til å involvere seg og stille litt av tiden sin til disposisjon som studentmentorer, sier Eia Lerøen. 
 
Norsk studentorganisasjon har vært tydelige i oppfordringene til både studentdemokratiene, institusjonene, regjeringen og stortinget. Tiltak som åpne forelesninger, studentmentorer, språkkurs og tilbud om midlertidige stillinger til akademikere på flukt er noen av de. 
 
– Tilbud til studenter som må avbryte sine studier og mennesker som ønsker å studere er viktig for både integrering og inkludering. Vi håper regjeringen følger opp innholdet i avtalen, avslutter Eia Lerøen.
 

Sykepleierstudent på 2. eller 3. året?

Akershus Universitetssykehus søker deg som har lyst på sommerjobb innen pleietjenesten i de somatiske divisjoner/klinikker.

Vi har sommervikariater av varighet på fire uker eller mer, og har behov for vikarer med ulik kompetanse og fagbakgrunn. Les mer om våre stillingene her

Sjekk ut disse studentrabattene:

- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 12 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser
- Lensway gir studentrabatt: 10 % på linser og 15 % på solbriller