(StudentTorget.no):

Mens folk flest feirer 17. mai med iskrem, norske flagg og barnetog, gjennomlider noen få studenter hvert eneste år den tragiske vanskjebne å sitte duknakket på hybelen med eksamensklump i magen og nesen dypt begravd i pensumbøkene, mens de myser over utgulede setninger i et siste desperat forsøk på å presse enda litt mer kunnskap inn i sine allerede overfylte, akademiske vannhoder. De har nemlig vært så uheldig å komme opp til eksamen 18. mai, noe som i de fleste tilfeller gjør enhver markering av grunnlovsdagen til en ren og skjær umulighet.

Det vil Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo nå ha en slutt på. 

– Eksamen er en av de viktigste dagene gjennom studieåret, som man som student bør ha rom til å lade opp til på en ordentlig måte. 17. mai er en dag for sosialisering og feiring, og ikke eksamensforberedelser, skriver Studentparlamentet.

Ifølge studentleder Hans Christian Paulsen er det to hovedgrunner til at Studentparlamentet ved UiO nå krever eksamensfri dagen derpå.

– Det ene er kulturelt, at folk skal få feire 17. mai skikkelig og ikke må bekymre seg for eksamen. Den andre er at på 17. mai er ikke støttetjenestene til universitetet oppe og går, sier han til Universitas.

Selv om man nå har et vedtak som sier svart på hvitt at Studentparlamentet vil ha en slutt på eksamener dagen etter nasjonaldagen, er det fortsatt et stykke igjen til det kan settes ut i live, da man først må overbevise universitetets høye herrer om at studentene fortjener eksamensfri 18. mai.

– Nå må vi få gjennomslag for det. Dette er bare steg én, også må vi overbevise UiO om at det er fornuftig, sier Paulsen, som tror at det skal være mulig å overbevise universitetets ledelse om fornuften i det hele.

Det vil i så fall glede mange studenter.

Studenttilbud fra LensWay.

Lensway gir 15 % studentrabatt på alle linser og solbrillerI tillegg får du nå også solbrille fra det trendy merket Norr med på kjøpet (verdi 495,-) dersom du handler linser for minst 750 kroner. 

Les mer og handle her


Sjekk også ut disse studentrabattene:


- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- IF Skadeforsikring - Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 10 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser