Vår tid som studentpraktikanter ved ambassaden i Caracas.

Har du tenkt på at det ville vært gøy å studere i utlandet, eller kanskje tatt et avbrekk fra studiene med en traineestilling? Hvorfor ikke begge deler! Å jobbe som praktikant på en norsk utenriksstasjon gir massevis av relevant jobberfaring samtidig som det er en fantastisk mulighet til å lære et nytt land å kjenne.

De siste månedene har vi jobbet på den norske ambassaden i Caracas, Venezuela. Vi er begge jusstudenter, og hverdagen på en ambassade er langt fra den på lesesalen. Begge husker med skrekkblandet fryd en av de første dagene da vi ble kastet inn i møte med viseministeren for teknologi og vitenskap for å snakke om et forestående seminar om Antarktis. Bare det å vite hvordan man hilser var en utfordring i et land med en annen kultur og et annet språk. Det gikk heldigvis bra, og dette møtet var kun det første i en lang rekke med utfordringer som vi har møtt denne høsten. Arbeidsoppgavene på ambassaden er allsidige, fra publikumshenvendelser til møter på ministernivå, utforming av ambassadens hjemmesider, organisering av festival og oppgaveskrivning innenfor politisk interessante temaer. Det er lite kaffekoking, men kanskje litt arkivering.

For oss har det vært en fantastisk opplevelse å bo i et såpass interessant politisk land som Venezuela. Det er spennende å lese avisen hver dag da det alltid er noe som skjer. Dette preger selvfølgelig oppholdet både i arbeid og på fritiden, og det er absolutt noe vi ikke ville vært foruten.

Det kan virke som om praktikanttiden i hovedsak kun består av jobb, men det blir også tid til å kunne oppleve både land og folk. Det er mye sosialt som skjer både på og rundt ambassaden. Venezuelanere er både nysgjerrige og lette å bli kjent med, og innen en uke hadde vi et nettverk med venner.

Praktikanttiden på en ambassade er ca. 6 måneder, men de fleste ambassader vil kunne være fleksible. Det forventes ofte at man snakker det offisielle språket i landet dersom man ikke med letthet kan gjøre seg forstått på engelsk. På ambassaden i Caracas er det forutsatt at man er kyndig i spansk. Vi hadde begge to vært på Erasmus utveksling til Spania og har lært vår spansk der. Språket har allikevel vært en utfordring da mange ord er forskjellige i Venezuela i forhold til i Spania og at man bruker en mer formell og høflig spansk i Sør Amerika. Praktikanttiden er ikke lønnet, men man mottar et stipend hver måned beregnet ut fra levekostnadene i landet.

Vi anbefaler alle på det varmeste til å søke på en praktikantstilling. Våre erfaringer baserer vi kun på opplevelsene i Venezuela, men vi er sikre på at uansett hvor man havner er praktikanttiden en fantastisk opplevelse!

For informasjon om denne og øvrige praktikantstillinger se Utenriksdepartementet sin informasjonsside på KarriereStart.no

20 % rabatt på menger av pensum

Adlibris gir 20 % rabatt på menger av pensum (Gjelder ikke fastprisede bøker utgitt i 2018)
Pensumgaranti - Finner du ikke pensumboka? Få gavekort Les om pensumgarantien

Registrer deg som studentkunde og få alle fordelene med å være Adlibris studentkunde:
- Alltid fri frakt
- Alltid maks rabatt og lave priser
- Mulighet til å dele opp betalingen
- Velg blant Norges og Nordens største bokutvalg
- Billig studiemateriale


Register deg som studentkunde


Sjekk også ut disse studentrabattene:


- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- IF Skadeforsikring - Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 10 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser