(StudentTorget.no):

Norsk studentorganisasjon (NSO) kunne torsdag fortelle at 15 000 studenter står i boligkø rett før studiestart. De mener at det årlig bør bygges 1500 studentboliger for å lette på det økende studentmassen. 
 
Kommunikasjonssjef hos Utleiermegleren, Nikolas Farmakis sier til DN. no at norske studenter er for bortskjemte når de går på boligjakt. Han avviser at det finnes boligkrise blant studenter i Norge. 
 
- Jeg er overrasket over hvor mange fine utleieboliger som vi sliter med å få leid ut, som hadde passet perfekt for studenter. Mange utleieboliger står tomme i Bærum og utkantene av Oslo, med kort avstand til buss, trikk og tog. Men en del studenter er litt "fine på det": De vil bo så sentralt at de helst skal ha gangavstand til både studiested og utesteder, sier Farmakis.
 
 

Følger strømmen

 
Hver måned får en student utbetalt i snitt 9250 kroner. Gjennomsnittsprisen for en ett-roms i Oslo ligger på 8523, men hvis studenten velger å bosette seg utenfor Oslos grenser ligger leieprisen helt ned i 5700 kroner. 
 
- En ett-romsleilighet koster nesten alltid over 8.000 kroner, men prisene faller dramatisk hvis du flytter et stykke ut av sentrum. Dette gjelder i alle de store byene, sier Farmakis til DN.no
 
Kommunikasjonssjefen hos Utleiermegleren mener studentenes problem er at de følger strømmen og krever alt i gåavstand. 
 
- Mange studenter vil bo der alle andre bor og tenker ikke over at de kan bo mye billigere hvis de bare er villige til å ta toget et kvarters tid, sier han.
 
Lederen for NSO er ikke enig i det Farmakis forteller om at norske studenter er bortskjemte. 
 
- Selvfølgelig vil de fleste bo nær campus, men det viktigste for studentene er å få tak over hodet - og det forholder de seg til. Det er generelt dyrt for studenter å få tak i en bolig, siden det er så få studentboliger å oppdrive, og jeg tror ikke det er slik at alle vil bo i gangavstand til det meste. Studenter flest er pragmatiske og leter etter en bolig de har råd til, sier Berdal.