(StudentTorget.no):

Landsstyret i Norsk studentorganisasjon (NSO) vedtok i helgen at studentenes krav til statsbudsjettet for 2014 er at det må bygges 3000 nye studentboliger, og at staten må ta halve regningen for byggingen. I dag betaler studentene selv for 66 % av byggekostnadene.
 
 

Uakseptabel situasjon

 
Boligmarkedet er ekstremt. Bolig er den desidert største enkeltutgiften til studentene, og når studiestøtta er så lav som nå samtidig som leieprisene har eksplodert de siste årene, er det helt avgjørende at flere studenter får muligheten til å leie en billig studentbolig, sier leder i Norsk studentorganisasjon, Øyvind Berdal.
 
Regjeringen har levert på sitt løfte om 1000 nye boliger i året, noe NSO har kjempet for. Dette er dessverre fortsatt ikke nok. Ved semesterstart i august stod 15.000 studenter over hele landet i kø for å få en bolig, og prisene stiger stadig.
 
- Situasjonen på boligmarkedet er uakseptabel, og regjeringen må ta skikkelige grep for å ordne opp i situasjonen. Mange studenter må ta til takke med overprisede og utrygge boliger fordi de havner i en desperat situasjon ved semesterstart. Vi forventer at statsråd Kristin Halvorsen og resten av regjeringen følger opp dette kravet og leverer 3000 nye boliger i budsjettet for 2014, sier Berdal. 
 
Vedtaket var som følger:
 
”NSOs overordna mål for statsbudsjettet for 2014 er bygging av minst 3000 studentboliger. Tilskuddsrammen må være på minst 50 % av en kostnadsramme på 850.000 i de store byene og 750.000 ellers.”
 

LES OGSÅ: Stadig dyrere å leie i studentbyene

Studenttilbud fra LensWay.

Lensway gir 15 % studentrabatt på alle linser og solbrillerI tillegg får du nå også solbrille fra det trendy merket Norr med på kjøpet (verdi 495,-) dersom du handler linser for minst 750 kroner. 

Les mer og handle her


Sjekk også ut disse studentrabattene:


- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- IF Skadeforsikring - Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 10 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser