(StudentTorget.no):

Lederen av Fremskrittspartiets ungdom (FpU) Himanshu Gulati, vil kaste ut okkupantene fra Blitzhuset i Oslo for å bygge studentboliger.
 
- I sommer så vi at 12 000 studenter sto uten noe sted å bo før studiestart. Blitzhuset ligger bare 200 meter fra Høyskolen i Oslo, eller et steinkast unna, som kanskje blitzerne selv ville sagt. Da tror jeg at dette huset kan brukes bedre, ved å gjøres om til studentboliger, sier Gulati til Dagbladet.
 
 

Pøbelvirsomhet

 
Pilestredet 30 har vært okkupert av blitzerne siden 1982, og har overlevd flere forsøk fra Oslo kommune på utkasting, og har blitt truet med både rivning og salg av eiendommen. 
 
- Blitzerne er kjent for å være anarkister uten særlig respekt for lov og orden. Pøbelvirksomhet har vært ganske vanlig ut fra dette huset. Da er det bedre at det brukes til noe mer samfunnsnyttig, sier Gulati.
 
Selv om huset skulle bli omgjort til studenthybler, vil ikke det hjelpe stort på boligmangelen blant studentene, men han mener det er et skritt i riktig retning. 
 
- Det vil absolutt ikke være nok, men bare man kan få 10-20 stydenthybler så er vi et godt steg på vei. Alle studenter som får et sted å bo, hjelper absolutt. Dette er en indrefilét av en tomt — midt i Oslo — midt mellom jusstudiet, Høyskolen i Oslo og så videre. Det kan brukes til et mye mer samfunnsnyttig formål enn å huse blitzere. 
 
Gulati opplyser om at det ikke er mer enn halvannet år siden politiet hadde razzia her sist, hvor det skal ha blitt funnet narkotika, kniver og andre ting. 
 
- Så jeg tror studenthybler til folk som er framtidige skattebetalere er mye mer nyttig enn å bruke det til Blitzmiljøet, sier han til Dagbladet.
 

LES OGSÅ: Studentene får regningen for studentboligene

Studenttilbud fra LensWay.

Lensway gir 15 % studentrabatt på alle linser og solbrillerI tillegg får du nå også solbrille fra det trendy merket Norr med på kjøpet (verdi 495,-) dersom du handler linser for minst 750 kroner. 

Les mer og handle her


Sjekk også ut disse studentrabattene:


- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- IF Skadeforsikring - Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 10 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser