(StudentTorget.no):

Studentorganisasjonen (StOr) i Stavanger er godt fornøyd med Universitetsbymeldingen som ble vedtatt mandag.

Dersom de får en fortgang i prosessen og økte statlige tilskudd til studentboligbyggingen, og Stavanger bevilger tomter og fortsetter sin forskuttering, vil Stavanger få en unik posisjon med et sterkt universitetsområde med et helhetlig Campus, skriver StOr i en pressemelding.

- Dette er unikt i norsk sammenheng, sier StOr-leder Håkon Ohren.

Som StudentTorget meldte forrige uke, har Stavanger nå landets høyeste leiepriser, fordelt på alle typer leiligheter. Den store satsningen på studentboliger vil dermed lette betraktelig på et svært presset leiemarked for studentene.

I neste omgang skal studentboligene inn i reguleringsplanen for campus Ullandhaug. StOr skal fortsette å sette agenda i denne prosessen og samtidig bidra til at Sentrumsplanen får en tydelig studentstemme med mange gode vedtak.

- StOr vil takke kommunen og et samlet bystyre som enstemmig vedtar den største satsingen på studenter, og på en studentby, Norge kanskje har sett! skriver de i pressemeldingen.

Også kollektivtilbudet i Stavanger har fått fokus i forslaget til vedtak. Stavanger kommune skal nå sette i gang med å utarbeide en kollektiv-pakke for å utbedre det offentlige transporttilbudet i olje- og universitetsbyen.
 

LES OGSÅ: Her er Norges billigste studentboliger

Sykepleierstudent på 2. eller 3. året?

Akershus Universitetssykehus søker deg som har lyst på sommerjobb innen pleietjenesten i de somatiske divisjoner/klinikker.

Vi har sommervikariater av varighet på fire uker eller mer, og har behov for vikarer med ulik kompetanse og fagbakgrunn. Les mer om våre stillingene her

Sjekk ut disse studentrabattene:

- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 12 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser
- Lensway gir studentrabatt: 10 % på linser og 15 % på solbriller