(StudentTorget.no):

Til tross for at regjeringspartiene, samt Venstre og KrF alle har lovet bygging av mellom 2000 og 3000 nye studentboliger i året, viser det reviderte satsbudsjettet for 2014 at de ikke prioriterer mer enn 1300 enheter, noe som var det samme som den rødgrønne regjeringen foreslo. 
 
- Det er et stort behov for økt boligbygging i Norge. Både Torbjørn Røe Isaksen og Jan Tore Sanner må kjempe for flere studentboliger i budsjettet. Dette er både god kunnskapspolitikk og god boligpolitikk, sier Ola Magnussen Rydje, leder av Norsk studentorganisasjon (NSO) i en pressemelding.
 
Ved starten av høstsemesteret 2013 var det over 14 500 studenter som sto i kø for å få leie studentbolig. Det er lite som tyder på at situasjonen vil bli bedre i august.
 
- Studenter må dessverre stille seg i studentboligkø lenge før de får vite om de har kommet inn på studiet de har søkt på. Vi håper at budsjettpartnerne i Venstre og KrF har høyere ambisjoner enn regjeringen når revidert nasjonalbudsjett skal behandles, utfordrer Rydje.
 
Som StudentTorget tidligere har omtalt, vokser boligprisene i utakt med studentenes økonomi. Leiemarkedsundersøkelsen fra SSB viser at gjennomsnittsprisen i 2013 for ett rom i Oslo opp mot 70 % av månedlig studiestøtte, dersom denne utbetales flatt.
 
Rydje mener det ikke er noen tvil om at regjeringen må bedre studentøkonomien dersom Stortingets vedtak om heltidsstudenten skal oppfylles. Et viktig grep i denne prosessen er å redusere bokostnadene, som er den største utgiftsposten studenter har.
 

LES OGSÅ: Kan dette være løsningen på studentboligmangelen?

LES OGSÅ: Nå haster det å søke studentbolig!

Studenttilbud fra LensWay.

Lensway gir 15 % studentrabatt på alle linser og solbrillerI tillegg får du nå også solbrille fra det trendy merket Norr med på kjøpet (verdi 495,-) dersom du handler linser for minst 750 kroner. 

Les mer og handle her


Sjekk også ut disse studentrabattene:


- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- IF Skadeforsikring - Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 10 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser