(StudentTorget.no):

Regjeringen og samarbeidspartiene har bevilget penger til å bygge hele 2200 nye studentboliger i år, noe som vil gjøre 2015 til et rekordår for studentboligbygging. Likevel er dette langt fra nok til å dekke det trykkende behovet.
 
I årets studentboligundersøkelse fra Norsk studentorganisasjon (NSO) kommer det frem at kun 14.54 % av studentene i Norge har tilgang på studentbolig. Dersom man skal nå målet om en nasjonal dekningsgrad på 20 %, må man dermed måtte bygge over 13.200 nye boliger.
 
I fjor stod hele 15.000 studenter i kø for studentbolig. Tallene for årets studentboligkø vil bli presentert i august. 
 
- De høye køtallene fra i fjor beskriver en kritisk situasjon blant studenter. Regjeringen har tatt steg i riktig retning, men det er fortsatt en lang vei å gå. Nå må Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen vise at det er hold i boligsatsningen ved å fortsette å øke byggetakten. NSOs krav til regjeringen er 3000 studentboliger årlig, sier NSO-leder Therese Eia Lerøen i en pressemelding.
 

Therese Eia Lerøen, leder i Norsk studentorganisasjon.

FOTO: NSO/ Skjalg Bøhmer Vold

Studentboligene bygges av studentsamskipnadene og er et spleiselag mellom staten og studentene. Kommunene er ansvarlige for tilretteleggingen for bygging av studentboliger. NSO mener studentboliger skal være tema i høstens kommune- og fylkestingsvalg.
 
- Når regjeringen og studentene har pengene klare må kommunene sørge for at byggeprosessene kan komme i gang så fort som mulig. NSO mener vertskommunene skal stille med gratis eller rimelige tomter til boligbygging. I høst må partiene vise at de satser på politikk som fremmer et godt studentmiljø i hele landet, uttaler Eia Lerøen.
 
Hun understreker at trygge sosiale og økonomiske rammer er viktig for studentenes hverdag, noe studentboligene er en stor del av.
 
- Når bolig og økonomi blir så store stressfaktorer som det gjør i dag, går det ut over tiden vi har til å studere, sier NSO-lederen.
 

LES OGSÅ: Her kommer de nye studentboligene

Klikk her for å se studentrabatter i Norge

Sykepleierstudent på 2. eller 3. året?

Akershus Universitetssykehus søker deg som har lyst på sommerjobb innen pleietjenesten i de somatiske divisjoner/klinikker.

Vi har sommervikariater av varighet på fire uker eller mer, og har behov for vikarer med ulik kompetanse og fagbakgrunn. Les mer om våre stillingene her

Sjekk ut disse studentrabattene:

- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 12 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser
- Lensway gir studentrabatt: 10 % på linser og 15 % på solbriller