(StudentTorget.no):

Lørdag kveld ble regjeringen og samarbeidspartiene Krf og Venstre endelig enige om en budsjettavtale for 2017. Her kommer det blant annet frem at det satses på 300 ekstra studentboliger. Dette vil si at det i 2017 gis tilskudd til 2500 nye boliger, noe Norsk studentorganisasjon (NSO) er svært fornøyde med.

– NSO er veldig fornøyd med at Venstre og KrF har forhandlet inn 300 flere studentboliger sammen med regjeringen. De siste årene har vi hatt høye tildelinger til studentboliger og denne budsjettavtalen har styrket satsningen ytterligere, sier en veldig glad leder av Norsk studentorganisasjon (NSO), Marianne K. Andenæs.

I tillegg inneholdt statsbudsjettet 500 nye studieplasser innen IKT og 11 måneders studiestøtte- Det ble også gjennomslag for å ettergi studielån for lærerstudenter, øke lærlingetilskuddet med 2 500 kroner og etablere et såkornfond for IKT-næringer.

– Mer etterutdanning av lærere, økt lærlingetilskudd, flere barnehagelærere og styrking av skolehelsetjenesten, er viktige satsinger, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.


Hun er også fornøyd med at det i 2017 endelig vil bli 11 måneders studiestøtte.

– Venstre har hatt det som fanesak lenge, og fra juni 2017 setter vi i gang med 11 måneders studiestøtte. Det er det viktigste vi kan gjøre for å sikre heldagsstudenten, sier Grande.

Klikk her for å se studentrabatter i Norge

Studenttilbud fra LensWay.

Lensway gir 15 % studentrabatt på alle linser og solbrillerI tillegg får du nå også solbrille fra det trendy merket Norr med på kjøpet (verdi 495,-) dersom du handler linser for minst 750 kroner. 

Les mer og handle her


Sjekk også ut disse studentrabattene:


- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- IF Skadeforsikring - Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 10 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser