(StudentTorget.no):

Selskapet Udvikling Danmark har lansert et helt nytt boligkonsept for å løse den økende mangelen på studentboliger i europeiske storbyer. I København har de nå plassert 45 resirkulerte, og fullt beboelige, containere på betongplattformer i havnen, skriver ingeniøren.dk.

Den kreative «øya» veier rundt 30 tonn, er om lag 300 kvadratmeter stor, og skal huse 12 studenter. I tillegg til enkeltboligene, som er mellom 23 og 27 kvadratmeter store, består komplekset av fellesrom, teknisk rom, søppelrom, fellesvaskeri, terrasse og et grøntområde.

Boligkomplekset er ikke bare miljøvennlig i form av å benytte resirkulerte containere – det er også selvforsynt med strøm og oppvarming ved hjelp av et Tesla-batteri og et 60 kvadratmeter stort solcellepanel.

Den billige driften vil også resultere i at husleien per student ikke vil bli mer enn 4.000 til 6.000 kroner i måneden, i følge Kim Loudrup, direktør for Udvikling Danmark.

Foreløpig er det kun demonstrasjonsboligene i København som er i bruk, men allerede neste år planlegger de flere containerboliger ved vannkanten i Gøteborg. Dersom alt går etter planen, regner de med å kunne produsere opp mot 100 boliger hvert år.

Kanskje dette ville vært en perfekt løsning for kystlandet Norge?

Klikk her for å se studentrabatter i Norge

Sjekk ut disse studentrabattene:

- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 12 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser
- Lensway gir studentrabatt: 10 % på linser og 15 % på solbriller