(StudentTorget.no):

– Titler som blogg-PR-rådgiver og sosiale medier-analytiker er ikke uvanlig, forteller Camilla Gundhus til Aftenposten.no

De sosiale medienes økende rolle og betydning for å bli sett og hørt, skaper nye arbeidsplasser og stillingstittler.

I Sverige har flere av de nyetablerte stillingene inntatt jobbannonsene. 
 
– Hittil har det ofte vært ansatte i informasjons- eller kommunikasjonsavdelingen som har fått oppgavene med å overvåke sosiale medier, blogge, og analysere sosiale medier. Nå ser vi at norske arbeidsgivere begynner å se behovet for en egen dedikert person til dette, sier Charlotte Gundhus til Aftenposten.no
 
Gundhus jobber i rekrutteringsfirmaet Hammer & Hanborg som har spesialisert seg på rekruttering innenfor kommunikasjonsfaget. Hun forteller at de merker stor pågang fra arbeidsgivere som ønsker nye arbeidstakere til å jobbe med sosiale medier. 
 
– Vi merker at også norske arbeidsgivere ser behovet for egne personer som jobber med digital kommunikasjon. Det er også mye mer fokus på analyse innenfor digitale stillinger enn før, og på måleverktøy som kan gi svar på hvordan sosiale medier kan brukes for firmaets beste.
 
 DETTE ER FREMTIDENS STILLINGSTITLER:

Social media analytiker:

 
  • Arbeider med store data, tolker resultater basert på innsikt, verdier og resultater, er godt informert om de ulike kanalene/tjenestene og kan bygge enklere analyseverktøy.
 
Sosial media strateg /manager:
 
  • Er godt informert og oppdatert om de siste trendene og kanalene, skal jobbe strategisk. Må ha god kjennskap til tradisjonelle publiseringsverktøy som WP, Drupal og «nettsky-løsninger».
 
Produktsjef:
 
  • Har god erfaring innen sosiale medier, bør være en dreven blogger som kan blogge om sine eller selskapets produkter, bruke fordelene med blogging for å skape merkekjennskap, formidle budskap, engasjere og være i dialog med målgruppen samt definere en tydelig profil for produktene. Dyktig relasjons- og nettverksbygger.
 
Kommunikasjonsspesialist:
 
  • Holder orden på store fora og bloggnettverk, pleier gode kunder/brukere, bistår kunder med tilrettelegging, utvide community og merkevarelojalitet. Er involvert i produktutviklingen.
 
Community manager:
 
  • Holder orden på store fora / bloggnettverk, oppmuntrer og pleier gode kunder/brukere, bistår kunder med tilrettelegging, utvide community og merkevarelojalitet. Er involvert i produktutviklingen.
 
Blogg-PR-rådgiver:
 
  • Forstår forskjellen på journalister og bloggere, dyktig relasjons- og nettverksbygger, omgjengelig.
 
Kilde: Atenposten.no/Hammer&Hanborg

 

Studenttilbud fra LensWay.

Lensway gir 15 % studentrabatt på alle linser og solbrillerI tillegg får du nå også solbrille fra det trendy merket Norr med på kjøpet (verdi 495,-) dersom du handler linser for minst 750 kroner. 

Les mer og handle her


Sjekk også ut disse studentrabattene:


- 8-10 % rabatt på Mac
- 15 % rabatt i butikk hos Vero Moda, se oversikt butikker
- Få Dagbladet pluss i 12 måneder for 1 krone uten noen forpliktelser
- IF Skadeforsikring - Norges billigste forsikring for studenter 18-25 år
- Norges billigste mobilabonnement for 3GB og 10GB
- Nelly.com gir 10 % rabatt
- Zalando.no gir 10 % rabatt
- Proteinfabrikken gir 15 % rabatt
- Nytelse.no gir 20 % rabatt
- Junkyard.no gir 10 % rabatt (gjelder også nedsatte varer)
- Les DN digitalt i fire uker for 1 krone
- Dustin Home hjemmeelektronikk med egne studentpriser